BRNABIĆ: Jedino zeleno što interesuje Đilasa su zeleni dolari

Novosti online

05. 12. 2021. u 15:43

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su jučerašnji protesti bili politički protesti i da nemaju nikakve veze sa zaštitom životne sredine i zelenom agendom.

БРНАБИЋ: Једино зелено што интересује Ђиласа су зелени долари

Foto: Printskrin Tanjug

Kao dokaz za to da su protesti politički, Ana Brnabić navodi da su na blokadama bili Dragan Đilas, Marinika Tepić, Aleksandar Jovanović Ćuta, Borko Stefanović, Nebojša Zelenović, Vladimira Vuletića...

Branbić je dodala da je u vreme tih političara donet Ustav 2006. godine i da se po njemu sada usklađuje Zakon o referendumu.

- To su radili političari koji danas protestuju, to su ljudi koji su menjali Ustav 2006. godine i sada im se taj Ustav ne sviđa. Dok su bili na vlasti mogli su da urade nešto za zaštitu životne sredine, da izgrade neko postrojenje za odsumporavnje, za prečišćavanje otpadnih voda... - rekla je Brnabić.

Kada je reč o drugom zahtevu protesta, povlačenja Zakona o eksproprijaciji, Brnabić je kazala da je će se izmene i dopune tog zakona naći na sednici Vlade Srbije u četvrtak, dodajući da je predsednik Aleksandar Vučić dao nalog da se produže određeni rokovi.

- Videćemo šta je još problematično...Samo da kažem da kada je bio javni uvid za taj Zakon, nisu učestvovale organizacije koje se danas žale - rekla je Brnabić.

U razgovoru predsednika Vučića i meštana sela Gornje Nedeljice, Brnabić kaže da je utisak da su uplašeni zbog mogućeg otvaranja rudnika, ali da im je i predsednik dao uverenje da se rudnik neće otvarati bez studije uticaja na životnu sredinu i da će na kraju građani odlučiti da li će rudnik biti otvoren.

Brnabić je navela da je Rio Tinto u Srbiji 18 godina, da je došao u vreme prethodne vlasti, i da su oni omogućili istražno pravo toj kompaniji.

- Ništa se neće desiti dok ne vidimo procenu uticaja na životnu sredinu. Međutim, da bi mogli da omogućimo tu studiju moramo da promenimo Zakon o rudarstvu - zaključila je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)