PREMIJERKA ZAHVALILA PREDSEDNIKU VUČIĆU: Brnabić zadovoljna zbog potpisivanja Zakona o referendumu - "Konačno smo ga sukladili sa Ustavom"

Tanjug

02. 12. 2021. u 16:26

PREMIJERKA Ana Brnabić zahvalila je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je potpisao Zakon o referendumu od čega, kako je rekla, zavisi dalja brzina evropskih integracija.

ПРЕМИЈЕРКА ЗАХВАЛИЛА ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ: Брнабић задовољна због потписивања Закона о референдуму - Коначно смо га сукладили са Уставом

Foto: Tanjug

Brnabić je u Skupštini Srbije, gde se raspravlja o predlozima zaključka u vezi sa Izveštajem Evropske komisije o Srbiji za 2021. godinu, podsetila one koji protestuju da je promena Zakona o referendumu bila ustavna obaveza.

Ona je objasnila da Ustav iz 2006. godine ukida "prag", odnosno obavezu da je za uspeh referenduma potrebno da glasa većina od upisanih u birački spisak.

- Od 2006. godine je na snazi bio neustavan Zakon o referendumu iz 1994. godine. Mi smo menjali Zakon o referendumu da ga konačno uskladimo sa Ustavom iz 2006. godine - rekla je Brnabić.

Ona je navela da nije pitanje da li se njoj sviđa ili ne Ustav iz 2006. godine.

- Kada protestujete onda protestujte protiv tog Ustava iz 2006. godine. Ne možete protestovati i tražiti nešto što je neustavno - poručila je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca