STRELJANJE ZBOG FILMA? Severnokorejski student navodno će se suočiti sa streljačkim vodom zbog krijumčarenja kopije Squid Game u zemlju

P. Z. S. / Sputnjik internacional

24. 11. 2021. u 22:50

SEVERNA Koreja ima strogu zabranu posedovanja ili distribucije materijala sa Zapada i Južne Koreje.

СТРЕЉАЊЕ ЗБОГ ФИЛМА? Севернокорејски студент наводно ће се суочити са стрељачким водом због кријумчарења копије Squid Game у земљу

Foto: Tviter/@martyn_williams/@nknewsorg


Vlada navodno shvata incident veoma ozbiljno i pogubiće čoveka streljanjem.

Mladi Severnokorejac, student, navodno će biti pogubljen od strane streljačkog voda jer je u zemlju doneo kopiju Netfliksove serije 'Squid Game', izvestio je Radio Slobodna Azija, pozivajući se na izvore.

Rečeno je da se student vratio iz Kine sa digitalnom verzijom južnokorejske hit serije na skrivenom USB fleš disku. Gledao je emisiju sa kolegama studentima, a državni mediji navode da je prodao kopiju. Student koji je švercovao veoma popularnu seriju osuđen je na smrtnu kaznu, dok se oni koji su je gledali sa njim suočavaju sa po pet godina teškog rada, navodi se u izveštaju.

Učenika je uhvatila ogromna mreža za nadzor u zemlji - 109 Sangmu - koja je rekla da su primili izveštaj da grupa studenata gleda zapadnu TV emisiju.

Kako prenosi Radio Slobodna Azija, vlada Severne Koreje taj incident shvata „veoma ozbiljno“. Centralni komitet je navodno otpustio direktora škole, sekretara za omladinu škole i razrednog starešinu učenika koji će navodno biti poslani da rade u rudnicima uglja u zemlji.

Squid Game je izuzetno popularna Netfliksova emisija koja priča priču o teško zaduženim Južnokorejcima koji pristaju da učestvuju u smrtonosnim dečijim igrama kako bi osvojili nagradu od nekih 45,6 milijardi vona (38 miliona dolara). Svako ko ne uspe u bilo kojoj od igara suočava se sa smrću, a samo jedan takmičar može ostati živ i uzeti nagradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju