LAJČAK: Održan drugi sastanak Radne grupe Beograda i Prištine za registarske tablice

Novosti onlajn

19. 11. 2021. u 10:02

SPECIJALNI predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je sinoć na Tviteru da su ekspertske delegacije Beograda i Prištine održale u Briselu drugi sastanak Radne grupe za rešenje pitanja registarskih tablica, tokom koga su se "konstruktivno angažovale i nastavile razmenu mišljenja".

ЛАЈЧАК: Одржан други састанак Радне групе Београда и Приштине за регистарске таблице

Foto Tanjug

- Ohrabrujem ih da nađu trajno rešenje radi svojih građana - naveo je Lajčak.

Delegacije Prištine i Beograda su uz posredovanje Evropske unije postigle 30. septembra dogovor o registarskim oznakama i deblokiranju puteva ka administrativnim prelazima na severu tzv. Kosova.

U okviru tog dogovora uvedene su nalepnice kao privremena mera za rešenje pitanja registarskih tablica, dok se ne dogovore trajne mere koje će dogovarati Radna grupa sačinjena od predstavnika EU, Beograda i Prištine.

Ona treba da pronađe trajno rešenje i u roku od šest meseci da podnese predlog.

Prvi sastanak ove Radne grupe održan je 21. oktobra.

BONUS VIDEO:

NEVEROVATAN ČOVEK, PRAVI VITEZ: Ovako je čuveni ruski novinar najavio Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)