KURTIJEVA MINISTARKA PRETI SRBIJI: Udaraju na srpski keks, zbog naših slatkiša lažna država propada

D. Z.

18. 11. 2021. u 14:24

ROZETA Hajdari, ministarka industrije, preduzetništva i trgovine tzv. Kosova, najavila je mogućnost uvođenja mera protiv konditorskih proizvoda iz centralne Srbije.

КУРТИЈЕВА МИНИСТАРКА ПРЕТИ СРБИЈИ: Ударају на српски кекс, због наших слаткиша лажна држава пропада

Foto: Profimedia/Ilustracija/Jutjub/KTV - Kohavision

Naime, ističući zaštitu lokalnih proizvođača kao razlog uvođenja dodatnih mera koje nije obrazložila, Hajdari je na konferenciji za novinare u Prištini rekla da na tzv. Kosovu odavno postoji zakon, ali da se ne sprovodi, kako bi zaštitio lokalne proizvođače, u situaciji enormno povećanog uvoza.

- Proizvodi koji se uvoze na teritoriju (tzv.) Kosova imaju enorman porast i štete domaćim proizvođačima. U trgovinskom resoru se vidi da je došlo do povećanja uvoza iz Srbije, za razliku od prošle godine. Izvoz (tzv.) Kosova je samo jedan odsto u 2020. i sada u 2021 godini - kazala je Hajdari i dodala da će preduzeti mere protiv konditorskih proizvoda kao što su keks i slatkiši koji se proizvode u Srbiji, jer su, kako je dodala, ti proizvodi imali enormno povećanje uvoza.

Inače, Hajdari je prošlog meseca saopštila da je Vlada tzv. Kosova donela odluke o antidamping merama zaštite protiv životinjskog i živinskog koncentrata i građevinskih blokova proizvedenih u centralnoj Srbiji koje su podrazumevala “namet” od tri centa po kilogramu koncentrata odnosno po jedinici građevinskog materijala.

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!