KOSOROVA MORALNI MAČ: Srpske siročiće izbacila iz stana, a sad izmišlja Vučićevu pušku

Novosti online

18. 11. 2021. u 10:01

DNEVNI list "Danas" objavio je prigodan intervju sa Jadrankom Kosor povodom 30. godišnjice od kako su "JNA i paradržavne oružane snage Srbije" ušle u Vukovar u kojem je bivša premijerka Hrvatske rekla da joj je "prva asocijacija na Vučića njegova slika iznad Sarajeva sa puškom u ruci".

КОСОРОВА МОРАЛНИ МАЧ: Српске сирочиће избацила из стана, а сад измишља Вучићеву пушку

Foto Tanjug

Iako nije podrobnije precizirala na šta je konkretno mislila, pretpostavka je da je reč o snimku koji se svojevremeno vrteo na bošnjačkim ekstremističkim portalima, gde je "dokazano" da tadašnji generalni sekretar SRS, koji je sa Vojislavom Šešeljem posetio srpske borce na Trebeviću, u rukama drži pušku.

Foto: Printscreen

To nijedan ozbiljniji medij u Sarajevu nije uzeo kao relevantnu činjenicu, ali to Kosorovoj nije smetalo da pojača propagandu Zagreba protiv predsednika Srbije, koji je nedavno u hrvatskim medijima optužen da je u Petrinji 1991. mučio i tukao Hrvate i pretio im klanjem. 

Ironija je da je moralne lekcije o ratu u Jugoslaviji pozvana da deli žena koja je godinama živela u otetom srpskom stanu, iz kojeg su izbačena dva dečaka - siročići, braća Drobac. Jedan od njih kasnije se ubio skokom sa 14. sprata, a drugi je postao težak psihički bolesnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati