SRBIJA SPREMNA DA RAZGOVARA: Završen sastanak sa Lajčakom, sada je sve na Prištini

Tanjug

16. 11. 2021. u 13:44

DELEGACIJA Beograda završila je nešto posle 12 časova bilateralne razgovore sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčkom u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

СРБИЈА СПРЕМНА ДА РАЗГОВАРА: Завршен састанак са Лајчаком, сада је све на Приштини

Foto Tanjug

Razgovori će se nastaviti i po podne, ali se očekuje informacija u kom formatu će oni biti vođeni, odnosno da li će se predstavnici Beograda i Prištine naći za istim stolom.

Sastanak delegacije Beograda, na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, sa Lajčkom trajao je sat vremena duže od predviđenog.

Potvrđeno je da su koraci za formiranje ZSO bili prvo pitanje, kao "pitanje svih pitanja", koje je delegacija Beograda predočila na sastanku s Lajčakom.

Istovremeno, razgovarano je i o drugim urgentnim temamama, energetici, pravosuđu, pitanju nestalih, slobodi kretanja.

- Mi smo došli da razgovaramo i apsolutno smo spremni da razgovaramo sa Prištinom. Zato smo ovde. Sada je njihova konstruktivnost na ispitu i da li će do direktnih razgovora doći, sada zavisi isključivo od Prištine. Mi smo došli u Brisel vodeći se pozivom EU da danas razgovaramo o formiranju ZSO, kako je to najavljeno i u saopštenju EU od 30. septembra - navode u delegaciji Beograda.

Trenutno se delegacija Prištine nalazi na sastanku sa EU posrednicima, a od ishoda tog razgovora zavisi da li će biti trilateralnog sastanka po podne, ili će se razgovori nastaviti bilateralno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati