MINISTAR LONČAR : Kompanija Meser je prijatelj, omogućila stabilno i sigurno snabdevanje kiseonikom

Novosti online

28. 10. 2021. u 17:33

MINISTAR zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar istakao je danas, prilikom otvaranja nove punionice specijalnih gasova kompanije Meser Tehnogas u Pančevu, da je kompanija Meser toliko velika i značajna da može da radi bilo gde u svetu izabrala da radi u Srbiji, i zajedno sa našim zdravstvenim radnicima koji ulažu izuzetne napore u zbrinjavanju i lečenju obolelih od korona virusa, spašava živote naših građana.

МИНИСТАР ЛОНЧАР : Компанија Месер је пријатељ, омогућила стабилно и сигурно снабдевање кисеоником

Foto Novosti

-Srbija je, zahvaljujući našim prijateljima iz kompanije Meser, uspela ono što mnoge zemlje nisu- obezbedila je sigurno, kontinuirano i stabilno snabdevanje kiseonikom za sve bolnice, koje usled epidemije i drastično povećanih potreba, danas za lečenje najtežih bolesnika koriste dnevno, dakle za jedan dan, onoliko kiseonika koliko su pre koristile za šest, sedam meseci.

Foto Novosti

Ministar Lončar je istakao i to da je kompanija Meser u toku epidemije korona virusa obavila i proširenje podstanica za snabdevanje, adaptiranje instalacija centralnog snabdevanja, odnosno instaliranje novih 17 rezervoara u bolnicama u Srbiji, čime je doprinos kompanije Meser naporima države Srbije da se korona virus stavi pod kontrolu i pobedi veoma značajan.

Foto Novosti

-Moram istaći da mi je kao lekaru izuzetno važno što u kompaniji Meser imamo prijatelja na kojeg možemo da računamo, u interesu naših pacijenata, građana Srbije. A kao predstavniku Vlade Republike Srbije, želim da naglasim i to da kompanija Meser danas medicinski kiseonik iz Smedereva izvozi u više od deset zemalja regiona i širom Evrope. To je uspeh čitave zemlje. Jer kada jedan Meser, kompanija velikog ugleda i renomea u Evropi, uspešno posluje u Srbiji, kada proširuje svoje kapacitete ovde, to je veoma jasan signal svim drugim kompanijama, da je Srbija stabilna zemlja, da njena ekonomija raste, da su investitori dobrodošli, istakao je Lončar.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!