NOVE BARIKADE NA SEVERU KIM: Ogorčeni upadom ROSU, Srbi blokirali put kod Zvečana i u Severnoj Mitrovici (FOTO)

D. ZEČEVIĆ

13. 10. 2021. u 16:56

POSLE jutarnjeg upada specijalaca ROSU na sever Kosova i Metohije, u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici u popodnevni satima situacija je mirna.

НОВЕ БАРИКАДЕ НА СЕВЕРУ КИМ: Огорчени упадом РОСУ, Срби блокирали пут код Звечана и у Северној Митровици (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Građani su u znak revolta postavili barikade, blokirajući tako put u selu Rudare kod Zvečana i u Severnoj Mitrovici kod Tehničke škole. Time je blokiran saobraćaj na delu magistralnog puta Priština – Leposavić – Raška, odnosno iz južnog u severni deo Mitrovice.

Uprkos tome što je situacija mirna građani su revoltirani, a kako je za „Novosti“ rekao Nebojša iz Rudara, „jutros nije stigao ni da doručkuje, a specijalci ROSU su uperili duge cevi u njega“.

Inače specijalci ROSU su jutros oko 08.30-09.00 upali na više lokacija u Zvečanu i apoteku u Severnoj Mitrovici, što je izazvalo ogročenje građana koji su se okupili, ali su ih specijalci ROSU zasuli suzavcem, đok bombama i gađali bojevom municijom.

Od deset povređenih građana najteže povrede zadobio je Srećko Sofronijević iz Zvečana, kome je urađena hirurška intervencija u KBC u Kosovskoj Mitrovici, gde mu je izvađen metak.

Sofronijević je u stabilnom stanju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)