OTVORENI AKT AGRESIJE: Oglasila se Eparhija raško-prizrenska o situaciji na Kosmetu

Novosti online

13. 10. 2021. u 13:56

EPARHIJA raško-prizrenska pozvala je danas na smirivanje situacije na severu KiM i najoštrije apelovala da se policijske snage hitno povuku, jer situacija može dodatno da eskalira

ОТВОРЕНИ АКТ АГРЕСИЈЕ: Огласила се Епархија рашко-призренска о ситуацији на Космету

Foto: Kosovo online

- Upotreba sile od strane albanske kosovske policije, posebno vatrenog oružja, predstavlja otvoreni akt agresije protiv građana na etničkoj osnovi i preti da izazove ogromnu bezbednosnu nestabilnost - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu eparhije.

Eparhija je apelovala i na međunarodne snage KFOR-a i EULEKS-a da hitno uspostave mir i red i zaštite građane od nasilnog ponašanja policije, a građane da pokažu maksimalnu uzdržanost.

- Povodom jutrošnje akcije Kosovske policije na severu KIM, pri čemu je upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije. Prema podacima bolnice iz Severne Mitrovice najmanje jedna osoba srpske nacionalnosti je ranjena vatrenim oružjem od strane policije, a mediji saopštavaju da je broj povređenih veći - ukazala je eparhija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)