ALBANSKI TERORISTI NABAVILI DRONOVE I RAKETE: Islamisti iz Prizrena i Peći planirali napade, detalji hapšenja na Kosmetu

D. Z.

13. 10. 2021. u 09:34

NA ZAHTEV Specijalnog tužilaštva Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od mesec dana petorici Albanaca uhapšenih zbog sumnje da su pripremali terorističke akcije na Kosovu i Metohiji, istovremeno osumnjičene i za krivično delo neovlašćeno držanje, kontrolu i prodaju oružja.

АЛБАНСКИ ТЕРОРИСТИ НАБАВИЛИ ДРОНОВЕ И РАКЕТЕ: Исламисти из Призрена и Пећи планирали нападе, детаљи хапшења на Космету

Foto: Depositphotos

Policija tzv. Kosova je pre dva dana na području Peći i Prizrena uhapsila pet osoba osumnjičenih za krivična dela u vezi terorizma. Prema podacima tužilaštva meta napada uhapšenih bili su ciljevi na Kosovu i Metohiji, a spominje se i njihova povezanost s terorističkom organizacijom ISIS.

Naime, prema saznanjima tužilaštva koje je prema navodima prištinskih elektronskih medija vodilo tromesečnu istragu koja je okončana hapšenjem, članovi ove grupe su još od marta ove godine sa još nekoliko osoba pripremali teren za izvođenje terorističkih napada na Kosovu i Metohiji.

Dan nakon njihovog hapšenja policija je u pretresu nekoliko lokacija u Peći i Prizrenu zaplenila značajne količine naoružanja, uključujući automatsko oružje različitih vrsta, municiju, ručne bombe i drugu opremu, dok je Specijalno tužilaštvo u Prištini saopštilo da je Policijska uprava za borbu protiv terorizma tokom hapšenja i racije pronašla eksploziv, bespilotne letelice i protivtenkovsko oružje.

Pojedini prištinski mediji prenose saznanja da se radi o grupi Albanaca, radikalnih islamista koji su planirali terorističke napade na KiM.

Iz grupe od pet članova dvojica su ranije hapšena kao deo radikalne islamske grupe. Još uvek nije jasno da li je ta grupa bila deo ili je imala veze s ISIS-om ili drugim terorističkim organizacijama, dok se u pojedinim elektronskim medijima na Kosovu nezvanično spominje da je uhapšena grupa pripremala akcije protiv KFOR-a.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju