RAMPA ZA LAŽNU DRŽAVU: Samit u LJubljani bez obeležja tzv. Kosova

Tanjug

04. 10. 2021. u 21:06

PREMIJER Španije Pedro Sančez učestvovaće u sredu na samitu EU-Zapadni Balkan u Sloveniji, gde će biti i predstavnici Prištine, ali s obzirom da Španija ne priznaje tzv. Kosovo, na samitu neće biti simbola tzv. Kosova.

РАМПА ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Самит у Љубљани без обележја тзв. Косова

Foto AP

Kako je saopšteno, Sančez će sutra otputovati u Ljubljanu na sastanak lidera Evropske unije uoči samita koji će se održati sa predstavnicima Zapadnog Balkana.

Poslednji put je 2018. godine na takav skup pozvan tadašnji predsednik Španije Marijano Rahoj, ali on je odlučio da ne prisustvuje zbog učešća predstavnika Prištine, podseća katalonski dnevnik „El Periodiko“.

Na tom samitu su uklonjeni svi simboli tzv. Kosova, a to će se, na zahtev Španije, ponovo dogoditi i u sredu u Ljubljani, piše katalonski dnevnik.

Uz Španiju, tzv. Kosovo ne priznaju ni Grčka, Rumunija, Kipar i Slovačka. Španska vlada saopštila je da se ovonedeljni samit ne održava da bi se govorilo o mogućnosti proširenja članstva, već o odnosima Evropske unije sa zemljama Zapadnog Balkana.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja