VUČIĆ SE OBRATIO IZ DUBAIJA: Naredni dani će sve pokazati, ova histerija je primer kako se priče fabrikuju

Novosti online

03. 10. 2021. u 13:25 >> 13:51

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima iz Dubaija, gde se održava Svetska izložba “Expo 2020 Dubai“,

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ ДУБАИЈА: Наредни дани ће све показати, ова хистерија је пример како се приче фабрикују

Foto: Printskrin TV Pink

- Juče smo imali 3.000 poseta, Srbija je predstavljena na dobar način, kroz digitalne tehnologije – istakao je on.

Vučić se zahvalio šeiku Mohamedu bin Zajedu na poseti srpskom paviljonu.

- Dobićemo vrlo dobre lekove za koronu. Videćemo da li to možemo da priuštimo.

- Mi već pregovaramo sa Fajzerom oko njihovih tableta, i one su dosta skupe. Život je najskuplji sa druge strane - rekao je predsednik i naglasio da je lečenje pacijenata obolelih od kovida izuzetno skupo.

– Razgovarali smo i o Beogradu na vodi. Samo pogledajte Beograd na vodi, sami vidite kakav je to razvojni projekat za celu zemlju. Lični odnosi su važni, to prijateljstvo je veoma važno. On je uvek dobrodošao u Beograd, dobija fotografije i zna kako ide i kako napreduju stvari – kaže predsednik.

Predsednik je najavio i gostovanje na Bledskom forumu za Zapadni Balkan na kom će biti i Merkelova i Makron.

- To otvaranje vrata, novih horizonata i za privrednike i za naše ljude - rekao je predsednik i dodao da svet više nije polaran, odnosno da ne postoji samo Amerika više kao sila, već da postoje EU, Kina, Rusija.

- Naše je da sa drugim zemljama gradimo odnose i da se ne nađemo pritešnjeni u nečemo što je "hladni rat" između SAD i Kine.

O Koluvijinom intervjuu

- Ja sam sinoć bio miran i danas sam veoma miran. Miran sam dve godine slušajući takve neistine. Kažete, priprema se oslobađanje nekoga ko je dve godine proveo u pritvoru?! Kakvo li je to oslobađanje, a tek mu suđenje počinje?! Zamislite, moćni diktator nije hteo da interveniše da neko bude pušten iz pritvora. Nikada se nećemo mešati u to, svi će da rade svoj posao u skladu sa zakonom i u skladu sa uverenjem.

- Ovde se nešto drugo dogodilo. Histerija je nastupila i tu i kod pojedinih policijskih službenika, zato što su mislili da su sve lepo spakovali. I da je bilo uredu da mogu da optužuju nečiju porodicu, i neke druge ljude, da mogu da čine šta god hoće i da nikada neće stići odgovor. Upravo tu se postavlja pitanje - čemu tolika nervoza?! Što ne obavestite javnost da su ti koji su govorili o pozivu mome bratu na sudu izgubili? Što ne kažete da su sudski dokazani lažovi? Što ne kažete da je veštačenjima utvrđeno da nikakvih poziva nije bilo.

- Jel stvarno verujete da je to objavljeno zato što je to smilio neki ne naročito brilijantni um iz bivšeg režima? Nije, komplikovanija je to akcija bila i zato je nervoza tako velika. Ona prerasta u histeriju, nisam je očekivao na takav način, nadao sam se da će biti malo pametniji i da će probati da se izvuku, ali oni nikada ne propuste šansu da pokažu kako nisu bili u pravu.

- Ničim nisam branio Koluviju niti ću da ga branim. Osim što mislim da je važno da se ispita to što je on govorio. Jer ako kažete da je policajac rekao to i to, a taj policajac kaže nisam i policajac ode na detektor laži i pokaže se da je Koluvija lagao, mi ćemo reći da je Koluvija lagao. Onda ćemo reći da je to izmislio neko iz bivšeg režima, a to što je izmislio neko iz bivšeg režima, to nije kao da je neko iz vrha države.

- Ja verujem da će se uskoro saznati puna istina i ja msilm da je to važno.

- Naredni dani će sve pokazati - rekao je predsednik.

- Sva ova histerija i nervoza vam pokazuje kako se kod nas priče fabrikuju.

O hrvatskim medijima

– Dobio sam kliping hrvatskih medija. Hrvatska je bila dominantna u regionu, tresli su se svi iz bivšeg režima i ulizivali su im se, nisu obeležavali Oluju. Rekli su da sam dao ultimatum NATO-u 24 sata da se povuče, pa se zapitate je l’ vas malo sramota? Neće biti lošije Srbije. Oni misle mi ćemo da se tresemo od straha šta će oni da mi kažu pred Merkel ili Makronom. Oni kažu sad ćemo da vam blokiramo poglavlje ili klaster. Dobro, i? Svoju zemlju da ponižavamo zbog vas, ne pada nam na pamet. Kakve su to brutalne laži, kažu da učimo decu u školi da samo srpski jezik postoji – rekao je predsednik.

O problemima u vezi sa nestašicom električne energije

– Nisam vam rekao podatak, vlasnici jedne cementare u Srbiji da će morati da dignu cene ako poraste cena struje. Ode kamen u nebesa, kreč, cement, da ne pričamo o gasu, uglju, električnoj energiji. Formiraćemo tu veliku radnu grupu. Vidite da se i Kina suočava sa nestašicom električne energije – podvukao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)