"NE POSTOJI LAK SPORAZUM" Vučić o Kosmetu - Borimo se da sačuvamo mir i stabilnost i da dobijemo najviše što je moguće

Novosti online

03. 10. 2021. u 10:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je u izjavi za TV Prva istakao da se Srbija uvek trudi da na miran način izađe iz krize, da dobije najviše što može, ali da lak sporazum ne postoji.

НЕ ПОСТОЈИ ЛАК СПОРАЗУМ Вучић о Космету - Боримо се да сачувамо мир и стабилност и да добијемо највише што је могуће

Foto: Printskrin TV Prva

- Ne postoji lak sporazum, ne postoji ništa što je za nas lako na Kosovu. I kada ljudi pričaju o tome, hajde da budemo realni, dakle, mi od 1999. nemamo faktičko prisustvo na Kosovu. Mi smo 2004. ćutali i sakrili se ispod stola i vezvali pertle, dok su nam rušili crkve i manastire, a naše rukovodstvo se svađalo ko je za to kriv. 2008. su nam proglasili nezavisnost, a njih je priznalo 90 uglavnom najmoćnijih zemalja sveta - rekao je Vučić.

- Od tada se borimo da držimo nekako nos, ako ne možemo uvek usta, ali nos iznad vode. Da čuvamo mir za celu Srbiju, da čuvamo stabilnost, da čuvamo bezbednost za naše ljude na Kosovu i Metohiji. Borite se kada cela zapanda hemisfera vrši pritisak na vas da predate i ono malo što vam je ostalo. I to je ono što radite sve vreme. U uslovima u kojima se nalazimo mislim da smo postigli maksimum. 

-Ja znam mnoge koji bi mi solili pamet danas, a pitao bih ih šta su postigli nekim drugim sredstvima i kakve su rezultate postigli. Pokažete da vam je stalo do naroda, pokažete da ćete ga braniti, štititi i čuvati, ali gledate da uvek na miran način izađete iz krize. I da najmanje što je moguće izgubite za svoj narod, a da najviše što je moguće dobijete - rekao je predsednik.

Zapratite Nportal na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju