OD KFORA NI TRAGA, NI GLASA: Na Jarinju pripadnici ROSU, Srbi sa barikada poručuju - ne odustajemo! (FOTO)

D. ZEČEVIĆ

28. 09. 2021. u 17:31

UPRKOS najavi KFOR da će biti povećan broj patrola, danas popodne na administrativnom prelazu Jarinje njih uopšte nije bilo!

ОД КФОРА НИ ТРАГА, НИ ГЛАСА: На Јарињу припадници РОСУ, Срби са барикада поручују - не одустајемо! (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Na ovom prelazu i dalje, deveti dan, Srbi sa severa Kosova i Metohije mirno protestuju tražeći da se povuku pripadnici tzv. Specijalne kosovske policije, odnosno da se ukine odluka o skidanju srpskih registarskih tablica. Pored vozila koja su u koloni dugoj oko tri kilometra, gde se na putu nalaze automobili i kamioni, građani okupljni u grupama poručuju da neće odustati od svojih zahteva.

Sa njima su i pripadnici Srpske liste. Aleksandar Spirić, u ime Srpske liste, je poručio da će građani ostati pri svojim zahtevima.

- Samo tražimo pravo na slobodu kretanja, pravo na slobodu življenja, da se stanje vrati na ono kakvo je bilo pre 20. septembra, pre nego što su pripadnici ROSU sa dugim cevima upali na prelaze Jarinje i Brnjak. Ono što ohrabruje sve je činjenica da su država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić uz nas - poručio je Spirić, koji je sa okupljenim građanima od jutros.

Inače, okupljene građane su posetili i pružili im podršku i Srbi iz Metohije.

BONUS VIDEO - "Lazar 3" na vojnoj paradi u Turkmenistanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije