VOJSKA SRBIJE SA ČETIRI OKLOPNA VOZILA KOD JARINJA: Srbi i dalje na barikadama, Rosu se ne povlači (VIDEO)

Novosti onlajn

27. 09. 2021. u 10:30

PROTEST Srba s Kosova i Metohije, nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u drugu sedmicu.

ВОЈСКА СРБИЈЕ СА ЧЕТИРИ ОКЛОПНА ВОЗИЛА КОД ЈАРИЊА: Срби и даље на барикадама, Росу се не повлачи (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ekipa RTS-a zabeležila je jutros i pripadnike Vojske Srbije na putu koji vodi do Jarinja.

Trenutno su tu četiri oklopna vozila koja su od administrativne linije udaljena manje od dva kilometra. Reč je o dva "lazara" i dva "miloša".

Zasada nije poznato iz koje su jedinice pripadnici Vojske Srbije koji su pored njih.

Vojska Srbije poseduje bazu koja je u blizini Jarinja.

Vojska Srbije je u povišenoj borbenoj gotovosti zbog situacije na severu Kosmeta, a u protekla tri dana ovu teritoriju nadletale su i borbene letelice Vojske Srbije.

Na terenu nema nagoveštaja skorog rešenja, javlja reporter RTS-a. Ne povlače se pripadnici specijalne jedinice kosovske policije. Zbog njihovog prisustva Srbi ne prestaju da se okupljaju i zahtevaju povlačenje uredbe o probnim tablicama za automobile iz centralne Srbije.

Dok se to ne dogodi, Srbi drže u blokadi magistralne pravce Raška - Leposavić i Ribariće - Zubin Potok.

Osmi je dan krize, a u protekla tri dana naletali su i ratni vazduhoplovi snaga bezbednosti Srbije. Viđeni su prvo naleti borbenih helikoptera, naleti "orlova" i "migova 29", i nalet dva "orla" u niskom letu. Prostor je nadletao i helikopter Kfora.

Jučerašnji naleti aviona srpskog ratnog vazduhoplovstva i helikoptera Kfora odvijali su se u vreme kada su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli deo vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u garnizonu u Raški, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

Sa njima je bio i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

Bonus video:

Smena pripadnika Rosu na administrativnom prelazu

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)