VUČIĆ: Siguran sam da ni Lajčak ni Borelj nisu uticali na odluku Prištine

Novosti online

20. 09. 2021. u 19:05

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je siguran da ni specijalni izaslanik EU Miroslav lajčak ni evropski komesar za proširenje Žozep Borelj nisu uticali na odluku Prištine da pošalje specijalne jedinice na sever, kao i da je siguran da nisu srećni zbog toga, ali da ne zna šta će javno reći.

ВУЧИЋ: Сигуран сам да ни Лајчак ни Борељ нису утицали на одлуку Приштине

Foto: Printskrin

- Verovatno će reći da nisu srećni zbog ponašana obeju strana - rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje da li ima saznanja ko je Prištini dao instrukcije da krene u akciju.

Vučić je kazao i da bi Priština želela da Beograd krene protiv zapadnog sveta da bi se predstavili kao njegovi branioci, ali da je Srbija branilac istine i da će ako treba da kaže nešto zapadnom svetu to i učiniti.

- Mi od njih tražimo da poštuju istinu i pravdu. Uvek ću tražiti istinu jer kada to radite zašto bi to nekome smetalo. Naša pozicija je utoliko otežana jer oni koji su priznali KIM u stvari žele sve ovakve mere, samo ne žele eskalaciju, ali žele da bude tako da Srbija ne postoji na KIM. Neki su pažljivi i pristojni poput Angele Merkel drugi nisu, neki su kauboji pa misle da to imaju pravo da rade kako hoće - rekao je Vučić.

Kako je primetio to ima veze sa političarima i o tim stvarima mora da se vodi računa.

Vučić je kazao i da ne brine zbog snage, veličine i moći onih koji napadaju, jer je suviše važna zemlja čije interese štiti.

- Zapravo beskrajno sam miran. Mislim da su svi zapadni predstavnici zaprepašćeni mojom mirnoćom danas. Nisam spavao, jutros sam u 5.30 obavešten o kretanju albanskih trupa. Naš posao je da brinemo. Nisu nas ljudi birali da bismo se bogatili već radili u njihovom interesu - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a