DAČIĆ ODGOVORIO KURTIJU: Nemoguće da za genocid bude optužen narod gotovo istrebljen u sredinama gde je živeo!

Tanjug

15. 09. 2021. u 11:48

IZJAVE privremenog premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija da se sprema tužba protiv Srbije za genocid su nerealne, izjavio je danas predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić.

ДАЧИЋ ОДГОВОРИО КУРТИЈУ: Немогуће да за геноцид буде оптужен народ готово истребљен у срединама где је живео!

Foto Tanjug

Komentarišući Kurtijevu jučerašnju izjavu da takozvano Kosovo sprema tužbu protiv Srbije za genocid i to nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Tirani, Dačić je za TV Pink kazao i da ne zna čemu sada služe te izjave jer je prošlo vreme predizbornih kampanja.

- Ne znam čemu sve to može da služi zato što to nije realno. Ako vi nad nekim počinite genocid, kako je onda moguće da taj narod koji je optužen za genocid bude gotovo istrebljen sa KiM, a Albanaca ima više nego što ih je bilo - kazao je Dačić.

Predsednik parlamenta Srbije komentarisao je i izjave Angele Merkel da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić čovek koji održi i poštuje ono što se dogovori ili potpiše i naveo da je rukovodstvo naše zemlje ukazivalo i ranije na to da se na Srbiju sada gleda kao na kredibilnog partnera, ali da je velika razlika kada to kaže Angela Merkel.

- Sve vreme od kada postoji ova vlast sa različitim funkcijama, od kada je predsednik Vučić bio prvo premijer, a sada i predsednik, naša pozicija je potpuno jasna, ali drugačije je kada kaže Merkel, a ne kada mi sami pričamo - naveo je Dačić.

Osvrnuvši se na posetu Angele Merkel Beogradu i na poruke koje je poslala, Dačić kaže da je nemačka kancelarka ponovila ono za šta se zalagala sve vreme.

- NJena poseta je rezime onoga što je ona uradila. I ranije je podržavala proširenje EU za razliku od nekih drugih, pa čak je i Francuska u početku bila protiv toga - kazao je.

Dačić dodaje da je Srbija zahvalna Merkelovoj koja je, kako kaže, imala razumevanja za probleme naše zemlje i nije vršila pritisak, niti je ucenjivala srpsko rukovodstvo.

Kada je u pitanju buduća pozicija Nemačke, predsednik srpskog parlamenta kaže da je potrebno da se sačekaju izbori u toj zemlji, kao i formiranje vlade pa da se onda sagleda.

U svakom slučaju, Dačić smatra da se generalno pozicija Nemačke neće menjati u ključnim pitanjima, makar kada je reč o odnosu sa Srbijom.

BONUS VIDEO - JA SAM UBEĐEN DA JE VUČIĆ RAZOČARAN: Orlić duhovito odgovorio na reči Dragana Đilasa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)