PREMIJERKA I MINISTRI U MAĐARSKOJ: Sutra zajednička sednica Vlada dve države i potpisivanje važnih sporazuma (FOTO)

Novosti online

07. 09. 2021. u 21:13

ČLANOVI Vlade Srbije, predvođeni premijerkom Anom Brnabić, doputovali su u zvaničnu posetu Mađarskoj, tokom koje će biti održana zajednička sednica dveju vlada i potpisan sporazum o strateškom partnerstvu.

ПРЕМИЈЕРКА И МИНИСТРИ У МАЂАРСКОЈ: Сутра заједничка седница Влада две државе и потписивање важних споразума (ФОТО)

Foto: Vlada Srbije

Premijerku Anu Brnabić i ministre na aerodromu u Budimpešti dočekao je ministar finansija Mađarske Mihalj Varga, a premijer Viktor Orban večeras će u čast delegacije Srbije prirediti radnu večeru, saopšteno je na sajtu Vlade.

Planiran je i niz bilateralnih sastanaka, a jedan od njih imaće i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sa ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

Tema tog sastanka biće situacija u regionu, sprovođenje reformi u sklopu procesa evropskih integracija, kao i godišnji plan tehničko-ekspertske pomoći Mađarske u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.


Sutra je na dnevnom redu sastanak Brnabićeve i Orbana, a potom potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu dve susedne zemlje.

Poseta članova Vlade Srbije Budimpešti završiće se sutra posle podne zajedničkom konferencijom za novinare Orbana i Brnabićeve, na kojoj će izneti detalje sporazuma i ocene sastanka.


(RTS)

BONUS VIDEO: Otvara se nova kovid bolnica u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri