VUČIĆ SA ODLAZEĆIM AMBASADOROM FRANCUSKE: Vaša zemlja uvek može da računa na Srbiju kao iskrenog prijatelja i pouzdanog saveznika (FOTO)

Tanjug

03. 09. 2021. u 12:25

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Francuske Žan-Luja Falkonija, kome je zahvalio za predanost jačanju srpsko-francuskih odnosa, pokazanu tokom boravka u Beogradu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

ВУЧИЋ СА ОДЛАЗЕЋИМ АМБАСАДОРОМ ФРАНЦУСКЕ: Ваша земља увек може да рачуна на Србију као искреног пријатеља и поузданог савезника (ФОТО)

Foto: Tanjug

Vučić i Falkoni su se saglasili da Srbija i Francuska stalno potvrđuju opredeljenje da, na osnovu postojanog prijateljstva i dogovorenog strateškog partnerstva, unapređuju političku i ekonomsku saradnju, kao i saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, što se odražava i kroz broj potpisanih bilateralnih dokumenata i postignutih dogovora.

Tokom susreta Vučić je dodao da Francuska uvek može da računa na Srbiju kao iskrenog prijatelja i pouzdanog saveznika i izrazio zahvalnost predsedniku Francuske Emanuelu Makronu za lični doprinos jačanju srpsko-francuskih veza, istakavši značaj zajedničkih projekata za ekonomski napredak Srbije.

Vučić je istakao i da je, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske u okvirima evropske i svetske politike, pažnja, koju predsednik Makron iskazuje za Srbiju, od najvećeg značaja i izrazio nadu da ćemo i u budućnosti imati aktivnu podršku Francuske u evropskim integracijama i drugim značajnim pitanjima.

BONUS VIDEO: VUČIĆ KOD ČORTANOVACA: Predsednik na ceremoniji spajanja železničkog koloseka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)