MINISTAR RAKIĆ I ŠEF KANCELARIJE EU NA KiM: Razgovori o ulaganjima i trenutnoj situaciji na Kosmetu

D. Z.

02. 09. 2021. u 18:29

MINISTAR za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se u četvrtak( danas) sa šefom Kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomašom Suniogom i sa njim razgovarao o razvojnom fondu za Sever Kosova, trenutnoj bezbednosnoj i političkoj situaciji, presudi Ivanu Todosijeviću i pandemiji Kovid-19.

МИНИСТАР РАКИЋ И ШЕФ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЕУ НА КиМ: Разговори о улагањима и тренутној ситуацији на Космету

Foto D. Z.

Ministar Rakić i šef Kancelarije EU na Kosovu saglasili su se tokom sastanka da su investicije jedan od najbitnijih činilaca za bolje uslove života i da je veoma značajno što će Evropska unija nastaviti sa ulaganjima na Severu Kosovu.

Kada je reč o političkoj situaciji, ministar Rakić je rekao da u ovoj oblasti ima dosta problema koje treba rešavati kako bi građani bolje živeli.

-Ministar je istakao da je nezadovoljan bezbednosnom situacijom na Kosovu jer veliki broj etnički motivisanih napada govori u prilog tome da su institucije koje moraju da garantuju bezbednost svima u nekom delu svog posla zakazale. Rakić je još i rekao da međunarodne organizacije i institucije moraju snažnije da podignu glas protiv ovakvih incidenata u cilju njihovog suzbijanja-navodi se u saopštenju za javnost ministra za zajendice i povratak Gorana Rakića koji je šefu Kancelarije EU na Kosovu predočio da je presuda Ivanu Todosijeviću predsedniku opštine Zvečan i poslaniku Srpske liste osuđenom na dve godine zatvora za verbalni delikt potpuno nepravedna i neosnovana.Dvojica zvaničnika su se saglasila da je situacija na Kosovu, kada je u pitanju pandemija Kovid-19 veoma komplikovana i da treba poštovati preporuke struke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere