VUČIĆ SA KOFODOM: Predsednik razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske

Novosti online

31. 08. 2021. u 10:53

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Danske Jepeom Kofodom, koji je pohvalio impresivan rast srpske ekonomije i ukazao na mogućnost produbljivanje saradnje dve zemlje, dok je Vučić zahvalio Danskoj na kontinuranoj podršci evropskom putu Srbije.

ВУЧИЋ СА КОФОДОМ: Председник разговарао са министром спољних послова Краљевине Данске

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je naveo i da ga raduje intenziviranje političkog dijaloga Srbije i Danske, o čemu svedoči i ova poseta, saopštila je pres služba predsednika.

On je istakao da Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije.

Vučić je zahvalio Danskoj za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji i naveo da se veoma ozbiljno sprovode reforme u oblasti vladavine prava.

Predsednik je takođe izrazio nadu da će postojeći dobri pokazatelji stanja srpske ekonomije doprineti većem interesovanju danskih kompanija za ulaganja, jer bi njihov dolazak mnogo značio za razvoj preduzetničkog duha i radne etike kod nas.

Ministar Kofod je pohvalio impresivan rast srpske ekonomije i ukazao na velike mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje, ali i veza u drugim oblastima poput kulture i obrazovanja.

Šef diplomatije Danske je ponovio podršku evropskom putu Srbije.

Vučić i Kofod su razgovarali i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana. Predsednik Vučić je istakao neophodnost očuvanja mira i stabilnosti, a ministar Kofod je pozdravio inicijativu Open Balkan, s obzirom na tradiciju regionalne saradnje među skandinavskim zemljama.

Dvojica sagovornika su takođe razmotrili aktuelne globalne izazove.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (32)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna