IZBORI NA KOSMETU: CIK - Na lokalnim izborima na KiM 90 političkih subjekata

Tanjug

28. 08. 2021. u 22:46

CENTRALNA izborna komisija na KiM završila je proces potvrđivanja kandidata i političkih subjekata za učešće na lokalnim izborima 17. oktobra, tako da će na izborima učestvovati 90 političkih subjekata.

ИЗБОРИ НА КОСМЕТУ: ЦИК - На локалним изборима на КиМ 90 политичких субјеката

Foto: D. Novković

Potvrđene su 32 političke stranke, 34 građanske inicijative, jedna koalicija i 23 nezavisna kandidata, prenosi Kljan Kosova.

Kako je utvrdila CIK, Demokratski savez Kosova takmičiće se u 27 opština za gradonačelnika i sa 841 kandidata za različite skupštine opština.

Demokratska partija Kosova će u 29 opština imati kandidate za gradonačelnika, a ta stranka predložila je i 875 kandidata za opštinske skupštine.

Pokret Samoopredeljenje imaće kandidate za gradonačelnike u 28 opština, kao i 933 kandidata za lokalne skupštine, prenosi Kosovo onlajn.

Savez za budućnost Kosova predložio je kandidate za gradonačelnike u 21 opštini, a na izborima učestvuje i sa 700 kandidata za čalnove skupština.

Socijaldemokratska inicijativa takmičiće se u šest opština za mesto gradonačelnika i sa 289 kandidata za skupštine opština, a Alijansa za novo Kosovo ima kandidate za gradonačelnike u dve opštine i 259 kandidata za skupštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)