PETKOVIĆ OTKRIO: Nastavak tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u septembru

Tanjug

26. 08. 2021. u 20:13

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da očekuje da se razgovori Beograda i Prištine na tehničkom nivou u Briselu nastave u prvoj polovini septembra.

ПЕТКОВИЋ ОТКРИО: Наставак техничког дијалога Београда и Приштине у септембру

Foto: Depositphotos

Petković je za Tanjug TV rekao da će naša delegacija insistirati na formiranju Zajednice srpskih opština kao suštinskog dela Briselskog sporazuma i punoj implementaciji dela o pravosuđu koja se odnosi i na presudu Ivanu Todosijeviću.

Nastavak razgovora na najvišem nivou sigurno zavisi od uspešnosti ovih pregovora, ocenio je Petković.

On je naveo da je srpska strana pokazala da je za dijalog, ali da ima crvene linije, jer, kako je istakao, niko ne može da ponižava srpski narod i gazi Briselski sporazum.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAŽAN SASTANAK: Vučić danas sa DŽejmsom OBrajanom