PROCESUIRATI SVE ZLOČINE NASERA ORIĆA U PODRINJU: Vujadinović – Srbija će nastaviti da brine o svojim sunarodnicima i državljanima

Tanjug

24. 08. 2021. u 20:54

POTREBNO je procesuirati sve zločine koje su Naser Orić i njegove horde izvršile nad Srbima i Bošnjacima u Podrinju da bi jednom priča između "tog krvnika i Srbije bila završena", izjavio je danas član Glavnog odbora SNS i predsednik skupštinskog odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović.

ПРОЦЕСУИРАТИ СВЕ ЗЛОЧИНЕ НАСЕРА ОРИЋА У ПОДРИЊУ: Вујадиновић – Србија ће наставити да брине о својим сународницима и држављанима

Foto: SNS

On je poručio da bi trebalo utvrditi ko je kriv za hiljade smrti Srba, ali i Bošnjaka u Srebrenici i Bratuncu gde su jedinice Orića, kako navodi, pobile 3.800 Srba. među njima veliki broj žena i dece.

Zatražio je da se utvrdi Orićeva uloga na Petrovdan 1992. godine, kada je u srpskom selu Zalazje ubijeno 69 žitelja, kao i da li je toga dana, kako navodi, "Orić lično zaklao sudiju Slobodana Ilića".

On je predložio i svedočenja Ibrana Mustafića i Hakije Meholića koji, kako kaže, Orića direktno optužuju za smrt hiljadu srebreničkih Bošnjaka.

-A ako razni Orići, Tahirovići, Cikotići i njima slični retrogradni političari i likovi prošlosti misle da će lažnim optužbama na račun Srbije sprečiti njenog predsednika da govori o zločinima počinjenim nad našim narodom, ili o licemerju onih koji se sopstvenim zločinima ponose i zločince amnestiraju, a Srbe optužuju za sopstvena zlodela, žestoko su se prevarili, poručio je.

Vujadinović je ocenio da nema načina da Vučić bude zaustavljen u rešenosti da brani narodne i državne interese, te da ostvaruje napredak.

-Srbija će nastaviti da brine o svojim sunarodnicima i državljanima u Republici Srpskoj i FBiH, poštujući Dejtonski mirovni sporazum i nudeći ruku prijateljstva i svim ostalim narodima koji tamo žive, zaključio je Vujadonović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere