SELAKOVIĆ SE OPROSTIO OD LAZANSKOG: Bio je fantastičan novinar i čovek retke životne priče

Tanjug

04. 08. 2021. u 19:03

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da ga je iznenadila i pogodila vest o smrti ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog i da je njegov odlazak veliki gubitak za Ministarstvo.

СЕЛАКОВИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ЛАЗАНСКОГ: Био је фантастичан новинар и човек ретке животне приче

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Sve nas je iznenadila i pogodila ta vest još uvek i ne verujemo da se to dogodilo. Lazanski je bio čovek retke životne priče - rekao je Selaković za Tanjug.

Istakao je da je Lazanski bio fantastičan novinar, jer ne postoji meridijan u svetu na kome se nije našao u trenucima teških sukoba, kada su ljudi u tren oka gubili glave, dok je on odatle izveštavao za nekadašnje jugoslovenske, a potom i srpske medije.

Kako je rekao, Lazanski je bio fantastičan vojni komentator, dodajući da će njegov stil komentarisanja i izveštavanja pamtiti generacije čiji je savremenik bio.

- Čovek koji je u narednih mesec i po dana trebalo da napuni 71 godinu, a svi su, kada su čuli kada je rođen i koliko godina ima, bili zatečeni, jer nisu verovali, zato što je bio mlad duhom, odlične kondicije, dobrog izgleda, uvek vedar, veseo i nasmejan - rekao je Selaković.

Dodao je da je Lazanski na vrhuncu svoje profesionalne karijere poneo časno zvanje - ambasadora Srbije u Rusiji, te da je imao prilliku da sa njim sarađuje, prilikom poseta ruskih zvaničnika Srbiji, kao i prilikom predstavljanja naše države u Rusiji, kao i tokom zvanične posete Moskvi u aprilu ove godine.

- Ovo je za naše Ministarstvo ozbiljan gubitak. Svi smo iznenađeni, ali na kraju, kada ta iznenađenost, tuga I bol prođu ostaće ponos na činjenicu da smo ipak bili njegovi savremenici, da smo imali privilegiju da ga poznajemo I da sarađujemo sa njim - zaključio je Selaković, koji se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti Lazanskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VELIKE DRAGOCENOSTI: Šta je kraljica Elizabeta II ponela sa sobom u GROB