VUČIĆ U SKUPŠTINI SRBIJE: Predsednik na sastanku Radne grupe za međustranački dijalog (FOTO)

Tanjug

02. 08. 2021. u 14:10

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić stigao je nešto pre 14 sati u Skupštinu Srbije, gde će prisustvovati sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca.

ВУЧИЋ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ: Председник на састанку Радне групе за међустраначки дијалог (ФОТО)

Foto: I. Marinković

Vučića je dočekao predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Ranije su u parlament došli i pojedini predstavnici opozicije, a među prvima predsednik DS S-a Miloš Jovanović i zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, kao i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović.

Očekuje se da se danas na sastanku napravi presek stanja, i da se utvrdi oko čega vlast i opozicija mogu postići dogovor o poboljšanju izbornih uslova.

Vučić je sinoć da će čuti primedbe učesnika sastanka i pokušati da se izađe u susret svemu što je realno i ostvarivo.

Predsednik Narodne skupštine ocenio je da međustranački dijalog može da bude uspešan samo ukoliko su predlozi realiastični, održivi, prihvatljivi za sve strane i time bi se, kako je rekao, stvorili uslovi da svi učestvuju na izborima.

On je rekao da je napravljen presek stanja šta su sve predlozi koje opozicione stranke daju, navodeći da će o tome danas razgovarati na sastanku.

Vučić će razgovarati sa Dačićem i opozicionim strankama koje ne žele prisustvo stranaca u dijalogu, a to su Srpski pokret Dveri, Demokratska stranka Srbije, POKS, Dosta je bilo, Zavetnici, Srpska radikalna stranka, Zdrava Srbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)

NAŠE JE DA SNAŽIMO, JAČAMO, EKONOMSKI NAPREDUJEMO I RASTEMO: Predsednik Vučić se oglasio posle vežbe Vihor 2024 (FOTO)