JADAN JE DIJALOG KOJI ZAVISI OD MAFIJAŠA: Ana Brnabić O podršci dela opozicije i medija pripadnicima kriminalnih klanova

V. N.

31. 07. 2021. u 20:37

JADAN je međustranački dijalog ako zavisi od (kriminalaca) Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izjavila je u subotu premijerka Ana Brnabić, istakavši da je sramno ono što rade predstavnici dela opozicije i medija koji ih podržavaju, a kojima su izvor informacija vođe kriminalnog klana.

ЈАДАН ЈЕ ДИЈАЛОГ КОЈИ ЗАВИСИ ОД МАФИЈАША: Ана Брнабић О подршци дела опозиције и медија припадницима криминалних кланова

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijerka je tako odgovorila na pitanje novinara da li nastavak međustranačkog dijaloga ima smisla s obzirom na pojačane tenzije i međusobne optužbe vlasti i dela opozicije za povezanost sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

- Kada dostignete takvu bezidejnost i kada ste bespomoćni u političkom smislu, kada su vam izvor informacija Belivuk i Miljković, krajnje je vreme da izađete iz politike - rekla je premijerka u Drugom osnovnom sudu, gde je prisustvovala promociji usluge e-uverenje.

Dodala je da građani vide o čemu se radi i da istraživanja pokazuju da popularnost pojedinih lidera opozicije opada, a da poverenje u predsednika Aleksandra Vučića raste i da narod, kako kaže, prepoznaje šta su laži i šta su rezultati:

- Taj deo opozicije treba da pogleda kako je to radio Aleksandar Vučić, koji nije oklevao da stavi glavu u torbu da bi objavio rat takvom klanu i mafiji.

Na pitanje da li očekuje da će biti otkriveno ko je iz državnih struktura sarađivao sa klanom Belivuka, premijerka je kazala da očekuje da nadležne institucije nastave da rade svoj posao i da se ispita i istraži povezanost svakog sa tom grupom. Brnabićeva je istakla da nema zaštićenih i da svako treba da snosi odgovornost za ono što radi.

Premijerka je u subotu ponovila i da Vlada Srbije i predsednik Vučić neće ostaviti na cedilu radnike kompanije "Geoks", koja je najavila zatvaranje fabrike u Vranju, i navela da veruje da će predsednik uskoro izaći sa rešenjem. Upitana da li će država i novom investitoru davati subvencije, ona je kazala da je bivša vlast pregovarala sa "Geoksom" i da je omogućila da ta kompanija isplaćuje minimalac radnicima, kao i da je dogovarala subvencije koje je isplatila sadašnja vlast. Brnabićeva je navela da se sistem subvencija u potpunosti promenio kada je Vučić 2014. postao premijer i da su mogli da ih dobiju strani i domaći investitori samo ako je nivo plata najmanje 20 odsto veći od minimalne zarade.

Na pitanje o strahu radnika "Geoksa" da će dobiti posao samo ako su članovi vladajuće partije, predsednica Vlade je istakla da je od 2012. godine otvoreno 670.000 novih radnih mesta u Srbiji i da ne veruje da su baš sve bili članovi SNS. Naprednjaci i Aleksandar Vučić nikada se nisu borili za radna mesta za svoje članove, već za sve građane Srbije, naglasila je Brnabićeva.

- Ni auto-put ili brza pruga ne grade se do nekog mesta gde žive članovi SNS, već svi građani Srbije. Nezaposlenost je sa više od 25 odsto, koliko je iznosila u vreme bivše vlasti, pala na 9,3 odsto. Da li mislite da su to sve članovi SNS i da li stranom investitoru možete da naredite koga da zaposli - upitala je premijerka.

I MINIMALAC I PLATE RASTU

PREMIJERKA je ukazala i da je naša ekonomija nastavila da raste mnogo brže od evropskog proseka u 2021. i da je Srbija zabeležila rast od 13,4 odsto u drugom kvartalu, a u prvoj polovini godine od 7,5 odsto. Premijerka je najavila da će u četvrtak biti održana sednica Saveta za BDP gde će se razgovarati kako da rast bude i veći od 6,5 odsto.

- To će sve uticati i na rast minimalca i nadam se da će biti 300 evra od 1. januara 2022. - rekla je Brnabićeva.

ĐINĐIĆ UBIJEN, NESTALI DOKAZI

BRNABIĆEVA je rekla da bivša vlast nije mogla da nađe i procesuira ubice Slavka Ćuruvije i Mihaila Pantića, da vođa narko-kartela Darko Šarić nije bio iza rešetaka, a da su kada je ubijen premijer Zoran Đinđić svi dokazi koji su mogli da pomognu istrazi uklonjeni:

- Ubijene su vođe "zemunskog klana", srušena njihova vila u Šilerovoj. Tako je izgledala njihova borba protiv mafije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)