INTERVJU Darko Glišić: Koljači hoće nemirima da menjaju vlast

D. MILINKOVIĆ

26. 07. 2021. u 10:00

STABILNA Srbija ne odgovara nikome, pogotovo ne nekim državama u okruženju.

ИНТЕРВЈУ Дарко Глишић: Кољачи хоће немирима да мењају власт

Foto P. Milošević

A pogotovo je zbog toga nesrećan predsednik jedne koja je prava fabrika kriminalnih klanova. Kada na to dodate tajkune uplašene za svoje milione, onda dobijete histeriju koju imamo poslednjih nekoliko dana u kojoj su kredibilni saveznici koljači ljudi i njihovi iskazi.

Ovako predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, u intervjuu, za "Novosti", odgovara na pitanje sa kojim ciljem je plasiran iskaz ozgloglašenog Veljka Belivuka tužilaštvu, vođe kriminalne grupe koja se tereti za najmonstruoznije zločine.

Kako komentarišete Belivukove tvrdnje da je imao i lične kontakte sa predsednikom Vučićem i drugima iz vrha vlasti, koji su od njega "tražili određene usluge"?

- Zar izjave nekoga ko je klao ljude zaslužuju komentar? Takve notorne laži su očajnički pokušaj onih koji su suočeni sa doživotnom robijom da izazovu nemire i promenu vlasti, kako bi državu preuzeli oni koji ih na svojim medijima uzimaju za saveznike, nadajući se da će im to doneti slobodu.

Navodno je tokom davanja iskaza pomenuo i vaše ime?

- Da nisam čelnik IO i blizak predsedniku, moje ime ne bi ni bilo pomenuto. Ovako sam stavljen u kontekst izmišljene priče od početka do kraja, samo sa jednim ciljem, da se napakosti Aleksandru Vučiću.

Šta je cilj skupova koje SNS održava širom Srbije i kako odgovarate na komentare da je reč o "tajnim okupljanjima"?

- To su bili radni sastanci na kojima je prisustvovao predsednik stranke, a koliko su tajni najbolje govori podatak da je njima prisustvovalo 15.500 naših članova gradskih i opštinskih odbora. U Nišu smo okupili odbore iz centralne Srbije, u Novom Sadu iz Vojvodine, a u Beogradu svih 17 beogradskih odbora i na tom smo sastanku i izabrali poverenika GO.

Foto P. Milošević

Da li je SNS postavio cilj za naredne izbore - koji je minimum osvojenih glasova kojim biste bili zadovoljni?

- Građani Srbije određuju procente i broj glasova. I svakome daju baš onoliko koliko je zaslužio. Mi na svake izbore, bez obzira na kom su nivou, idemo da pobedimo i narodne volje se ne plašimo.

Da li će dogodine na proleće u istom terminu biti održani izbori na svim nivoima - predsednički, republički, lokalni i za Beograd?

- Zasigurno idu oni izbori kojima dolazi vreme, a to su predsednički, gradski u Beogradu i nekoliko lokalnih, poput Bora, Aranđelovca i Smederevske Palanke. Ne isključujem mogućnost parlamentarnih, a da li će ih biti, videćemo.

Zalažete li se za samostalni nastup SNS ili u koaliciji sa dosadašnjim partnerima? Dačić predlaže da SNS i SPS imaju zajedničkog predsedničkog kandidata, podržavate li to?

- O tome za šta se zalažem, prvo obavestim stranačke organe, što savetujem i moje stranačke kolege. A odluku kako ćemo izaći na izbore, donećemo kada za to dođe vreme.

Iz drugih stranaka već pozivaju Vučića da istakne predsedničku kandidaturu. Kada će se SNS izjasniti o tome?

- Nema dileme ko Srbiju i dalje može da vodi napred. Njegovi rezultati su neverovatni i zabeležili smo napredak u svim društvenim sferama. Da ne govorim o tome da je kao ozbiljan lider vratio obraz Srbiji u svetu. Nema dileme koga naši članovi žele kao kandidata i kada dođe trenutak da se izjasnimo, biće to apsolutno jedinstvena odluka.

Kako gledate na zahteve dela opozicije da Vučić ne bude nosilac izborne liste SNS?

- Njihov jedini zahtev je da Vučić ne postoji. Da se čak zabrani i izgovaranje njegovog imena. Ali, toliko je rezultata njegovog rada na sve strane, puteva, fabrika, bolnica, da jednostavno ne možete a da ne primetite šta je sve uradio za ovu državu. I ne radi se tu ni o kakvim izbornim uslovima, već o izgovorima za bezidejnost opozicije koja bi da ih neko uhvati za ruku i dovede na vlast.

ZA ŠTA STRANKA SPREMA ŠAPIĆA

Za koju funkciju stranka sprema Aleksandra Šapića, s kojim obilazite gradske i opštinske odbore SNS?

- Ove nedelje završavamo radne sastanke u 30 odbora i svi su bili više nego uspešni. Ko će gde biti kandidovan odlučiće stranački organi, a jedino za šta se stranka sprema su unutarstranački izbori na jesen i lokalni izbori u Mionici i Negotinu krajem godine. Ljude ne privlačimo funkcijama, već politikom i rezultatima.

GDE SU PARE

Očekujete li da deo opozicije, koji je bojkotovao prošlogodišnje izbore, sada izađe na birališta?

- Od tog dela tajkunske opozicije očekujem da kažu gde su pare koje su oteli od ovog naroda i posejali po računima širom sveta. A na izbore bih voleo da izađu samo iz jednog razloga, da vide koliko im narod ne veruje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (31)

ZELENA BUDUĆNOST POČINJE S NAMA: Značaj i koristi zelenih ciljeva za Novu godinu