INTERVJU Darko Glišić: Koljači hoće nemirima da menjaju vlast

D. MILINKOVIĆ

26. 07. 2021. u 10:00

STABILNA Srbija ne odgovara nikome, pogotovo ne nekim državama u okruženju.

ИНТЕРВЈУ Дарко Глишић: Кољачи хоће немирима да мењају власт

Foto P. Milošević

A pogotovo je zbog toga nesrećan predsednik jedne koja je prava fabrika kriminalnih klanova. Kada na to dodate tajkune uplašene za svoje milione, onda dobijete histeriju koju imamo poslednjih nekoliko dana u kojoj su kredibilni saveznici koljači ljudi i njihovi iskazi.

Ovako predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, u intervjuu, za "Novosti", odgovara na pitanje sa kojim ciljem je plasiran iskaz ozgloglašenog Veljka Belivuka tužilaštvu, vođe kriminalne grupe koja se tereti za najmonstruoznije zločine.

Kako komentarišete Belivukove tvrdnje da je imao i lične kontakte sa predsednikom Vučićem i drugima iz vrha vlasti, koji su od njega "tražili određene usluge"?

- Zar izjave nekoga ko je klao ljude zaslužuju komentar? Takve notorne laži su očajnički pokušaj onih koji su suočeni sa doživotnom robijom da izazovu nemire i promenu vlasti, kako bi državu preuzeli oni koji ih na svojim medijima uzimaju za saveznike, nadajući se da će im to doneti slobodu.

Navodno je tokom davanja iskaza pomenuo i vaše ime?

- Da nisam čelnik IO i blizak predsedniku, moje ime ne bi ni bilo pomenuto. Ovako sam stavljen u kontekst izmišljene priče od početka do kraja, samo sa jednim ciljem, da se napakosti Aleksandru Vučiću.

Šta je cilj skupova koje SNS održava širom Srbije i kako odgovarate na komentare da je reč o "tajnim okupljanjima"?

- To su bili radni sastanci na kojima je prisustvovao predsednik stranke, a koliko su tajni najbolje govori podatak da je njima prisustvovalo 15.500 naših članova gradskih i opštinskih odbora. U Nišu smo okupili odbore iz centralne Srbije, u Novom Sadu iz Vojvodine, a u Beogradu svih 17 beogradskih odbora i na tom smo sastanku i izabrali poverenika GO.

Foto P. Milošević

Da li je SNS postavio cilj za naredne izbore - koji je minimum osvojenih glasova kojim biste bili zadovoljni?

- Građani Srbije određuju procente i broj glasova. I svakome daju baš onoliko koliko je zaslužio. Mi na svake izbore, bez obzira na kom su nivou, idemo da pobedimo i narodne volje se ne plašimo.

Da li će dogodine na proleće u istom terminu biti održani izbori na svim nivoima - predsednički, republički, lokalni i za Beograd?

- Zasigurno idu oni izbori kojima dolazi vreme, a to su predsednički, gradski u Beogradu i nekoliko lokalnih, poput Bora, Aranđelovca i Smederevske Palanke. Ne isključujem mogućnost parlamentarnih, a da li će ih biti, videćemo.

Zalažete li se za samostalni nastup SNS ili u koaliciji sa dosadašnjim partnerima? Dačić predlaže da SNS i SPS imaju zajedničkog predsedničkog kandidata, podržavate li to?

- O tome za šta se zalažem, prvo obavestim stranačke organe, što savetujem i moje stranačke kolege. A odluku kako ćemo izaći na izbore, donećemo kada za to dođe vreme.

Iz drugih stranaka već pozivaju Vučića da istakne predsedničku kandidaturu. Kada će se SNS izjasniti o tome?

- Nema dileme ko Srbiju i dalje može da vodi napred. Njegovi rezultati su neverovatni i zabeležili smo napredak u svim društvenim sferama. Da ne govorim o tome da je kao ozbiljan lider vratio obraz Srbiji u svetu. Nema dileme koga naši članovi žele kao kandidata i kada dođe trenutak da se izjasnimo, biće to apsolutno jedinstvena odluka.

Kako gledate na zahteve dela opozicije da Vučić ne bude nosilac izborne liste SNS?

- Njihov jedini zahtev je da Vučić ne postoji. Da se čak zabrani i izgovaranje njegovog imena. Ali, toliko je rezultata njegovog rada na sve strane, puteva, fabrika, bolnica, da jednostavno ne možete a da ne primetite šta je sve uradio za ovu državu. I ne radi se tu ni o kakvim izbornim uslovima, već o izgovorima za bezidejnost opozicije koja bi da ih neko uhvati za ruku i dovede na vlast.

ZA ŠTA STRANKA SPREMA ŠAPIĆA

Za koju funkciju stranka sprema Aleksandra Šapića, s kojim obilazite gradske i opštinske odbore SNS?

- Ove nedelje završavamo radne sastanke u 30 odbora i svi su bili više nego uspešni. Ko će gde biti kandidovan odlučiće stranački organi, a jedino za šta se stranka sprema su unutarstranački izbori na jesen i lokalni izbori u Mionici i Negotinu krajem godine. Ljude ne privlačimo funkcijama, već politikom i rezultatima.

GDE SU PARE

Očekujete li da deo opozicije, koji je bojkotovao prošlogodišnje izbore, sada izađe na birališta?

- Od tog dela tajkunske opozicije očekujem da kažu gde su pare koje su oteli od ovog naroda i posejali po računima širom sveta. A na izbore bih voleo da izađu samo iz jednog razloga, da vide koliko im narod ne veruje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (31)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!