ČINJENICE O KRUŽNOM TOKU KOD TRSTENIKA: Projekat urađen u vreme kad je Aleksić bio predsednik opštine

Novosti online

17. 07. 2021. u 12:00

POTPREDSEDNIK Narodne stranke Miroslav Aleksić objavio je na Tviteru da su građani Trstenika blokirali državni put, jer je naprednjačka vlast izgradnjom kružnog toka ukinula trotoar kojim su se oni i njihova deca decenijama kretali - što se ispostavilo da je neistina.

ЧИЊЕНИЦЕ О КРУЖНОМ ТОКУ КОД ТРСТЕНИКА: Пројекат урађен у време кад је Алексић био председник општине

Foto: Printskrin

Foto: Twitter

 

Naime, projekat je urađen 2013. godine u vreme kada je Aleksić bio predsednik opštine. Prema informacijama, jedan od Aleksićevih ljudi zvao je predsednicu i ucenjivao da mu da pare jer će objaviti snimke, na kojima je ona narodu objašnjavala čiji je projekat i nadležnost. Takođe, tražio je od Turk da ga zaposli, a ona je slučaj prijavila policiji.

Milena Turk, predsednica opštine Trstenik, održaće danas konferenciju, posle koje ide za Beograd kako bi našla neko drugo rešenje za pomenuti kružni tok.

Što se tiče "nestručnih" projekata, oni su nastali 2012. godine kada je predsednik opštine bio Aleksić, potpredsednik Jeremićeve stranke.

Reč je o tri kružna toka, među njima i taj u Osaonici, koji povezuju Trstenik sa putem za Kraljevo.

Pomenuti projekti su sačinjeni nakon što je jedne godine, a pre 2012. zabeleženo 77 saobraćajnih nezgoda.

U Osaonici živi oko 1.000 ljudi, a na put koji nije u funkciji oko mesec dana zbog radova, izašlo je juče oko njih 15 do 20.

Optužbe Aleksića, Jeremićevog izaslanika su neosnovane, a evidentno je da je problem nastao u vreme kada je on bio predsednik opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024