VUČIĆ SA HARČENKOM: Predsednik razgovarao sa ruskim ambasadorom o bilateralnoj saradnji

Novosti online

16. 07. 2021. u 09:32 >> 12:33

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, sa kojim je razgovarao o temama od obostranog interesa, posebno o bilateralnoj saradnji.

ВУЧИЋ СА ХАРЧЕНКОМ: Председник разговарао са руским амбасадором о билатералној сарадњи

Foto Tanjug/AP

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili napredak radova na izgradnji železničke pruge od Stare Pazove do Novog Sada i izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti položeni poslednji delovi pruge, te da radovi napreduju planiranom dinamikom, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmenili mišljenja o nizu regionalnih i globalnih pitanja.

Predsednik Vučić je upoznao ambasadora Bocan-Harčenka sa stanjem u dijalogu Beograda i Prištine i stavovima Srbije pred nastavak razgovora u ponedeljak u Briselu, te je, ovom prilikom, ponovio zahvalnost za aktivnu podršku Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o zdravstvenoj situaciji u Srbiji i Rusiji, u vezi sa pandemijom KOVID-19, i izrazili zabrinutost zbog porasta broja slučajeva, sa nadom da će se, sa povećanjem broja vakcinisanih, taj rast zaustaviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju