"LJUDI, JA OVAKVOM SASTANKU NISAM PRISUSTVOVAO": Vučić hteo rešavanje pitanja nestalih osoba, Kurti pričao o Gebelsu!

Novosti online

15. 06. 2021. u 12:27

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon trilateralnih razgovora u Briselu, kojima su prisustvovali premijer tzv. prištinskih institucija Aljbin Kurti, šef diplomatije EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

ЉУДИ, ЈА ОВАКВОМ САСТАНКУ НИСАМ ПРИСУСТВОВАО: Вучић хтео решавање питања несталих особа, Курти причао о Гебелсу!

Foto: Printscreen

Vučić je istakao da je razgovarano o nestalim osobama, i da je on potvrdio spremnost Srbije da se odmah izvrši ekshumacija na svakom mestu za koje se sumnja da su na njemu pokopani Albanci.

- I to je naišlo na razumevanje Borela i Lajčaka. Kada imaju sumnju da se negde nalazi grobnica mi ćemo odmah da krenemo u ekshumaciju. Ja sam tražio da se krene u iskopavanje na devet lokacija na Kosovu, gde mislimo da su pokopani ubijeni Srbi. A Albanci kažu ne može zato što je na čelu komisije Veljko Odalović. On je za njih Gering i Gebels - rekao je Vučić, i istakao da će srpski pregovarački tim nastaviti da racionalno nastupa i u narednim danima.

- Razgovaraćemo sa Srbima sa Kosova i Metohije, pošto sam veoma uplašen, zato što sam video sa koliko neodgovornosti ćemo morati da se suočavamo u budućnosti. Uplašen ne zato što je neko jak, nego zato što je neodgovoran - rekao je predsednik.

- LJudi, ja ovakvom sastanku nisam prisustvovao. Nečemu što nikakve veze sa realnošću i odgovornošću nema. Više sam ja njima rekao nego nama. Oni su imali zamerke na račun Evropske unije - rekao je predsednik Vučić novinarima, i dodao da nije psovao, ali da jeste bio oštar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)