ELENA PANINA ZAGRMELA NA HAG: Presuda Ratku Mladiću politizovana, pristrasna i nepravedna - nastavak Zapadne matrice da su Srbi krivi

Novosti online

11. 06. 2021. u 16:00

Elena Panina, član Komiteta Državne dume za međunarodne poslove, nazvala je presudu generalu Ratku Mladiću politizovanom i nepravednom, ističući da međunarodna pravda ne bi trebalo da se koristi za kažnjavanje lidera koji se Zapadu ne sviđaju.

ЕЛЕНА ПАНИНА ЗАГРМЕЛА НА ХАГ: Пресуда Ратку Младићу политизована, пристрасна и неправедна - наставак Западне матрице да су Срби криви

Foto: Printskrin/ilustracija

Ranije u utorak, sudije Žalbenog veća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu objavile su presudu po žalbi na Mladićevu doživotnu kaznu iz 2017. godine, u potpunosti potvrdivši prvostepenu presudu.

Panina je ovu presudu nazvala logičnim nastavkom matrice Haškog tribunala i njegovih „rezidualnih mehanizama“, prema kojoj su Srbi proglašeni glavnim počiniocima ratnih zločina, a zverstva ostalih učesnika u sukobu zataškana su i ostaju nekažnjena.

- Ovo je politizovana, pristrasna i nepravedna presuda. MKSJ se u svom radu uvek vodio ne pravnim kriterijumima, već političkim smernicama. Nije slučajno što su 70 odsto optuženih i osuđenih od ovog tela Srbi - rekla je Elena Panina za RIA Novosti.

Panina je izjavila da „aktivnosti Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i njegove„ supsidijarne strukture “, Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, pokreću mnoga pitanja i pozvala ruske advokate i njihove kolege iz drugih zemalja da pažljivo analiziraju to.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju