U KLUBU NAPREDNJAKA 180 POSLANIKA: Posle ujedinjenja stranaka, spajaju se i grupe narodnih predstavnika SNS I SPAS

S. S. R.

07. 06. 2021. u 09:36

POSLE ujedinjenja Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića, koji su za vikend postali jedna partija - SNS, sledi i formiranje zajedničkog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije.

У КЛУБУ НАПРЕДЊАКА 180 ПОСЛАНИКА: После уједињења странака, спајају се и групе народних представника СНС И СПАС

Foto Tanjug

Kako je za "Novosti" rekao Radovan Tvrdišić, novi član Predsedništva SNS i potpredsednik parlamenta, "poslanička grupa SPAS će preći u klub SNS".

Time će tim naprednjaka u parlamentu koji trenutno ima 170 poslanika dobiti još deset novih "tribuna" i imati ukupno 180 članova.

Na naše pitanje, kako komentariše hladan doček pojedinih članova SNS predstavnicima SPAS-a, među kojima je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Tvrdišić kaže da "izbegava da komentariše bilo čije motive za određena javna ponašanja i da je to definitivno pitanje za gospodina Gorana Vesića".

Poznavaoci rejtinga stranaka više puta su govorili da spajanje partija ne znači i prost zbir rezultata ostvarenih na poslednjim izborima.

- Verujem da će deo glasača koji su nekada glasali za SPAS dati svoj glas SNS, da drugi deo bivših SPAS-ovih glasača neće, ali verujem da će se pojaviti i deo novih glasača SNS zbog podrške politici patriotskog objedinjavanja i nove društvene konstrukcije izražene u Deklaraciji o pravcima i prioritetima Srbije - istakao je Tvrdišić.

Inače, u parlamentu će novom raspodelom snaga biti osam poslaničkih klubova. Drugi po brojnosti su socijalisti sa 24 poslanika, dok su svi ostali jednocifreni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a