VUČIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU: Biću žigosan, ali neću da im potpisujem priznanje nezavisnosti Kosova

Novosti online

29. 05. 2021. u 10:47

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija mora da učestvuje u dijalogu sa Prištinom, ali da neće potpisati priznanje Kosova.

ВУЧИЋ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ: Бићу жигосан, али нећу да им потписујем признање независности Косова

Foto :D. Milovanović

- Nama 2008. godine, kada su Albanci doneli odluku o stvaranju nezavisne države, a reakcija naše države je bila nikakva, a takvo je bilo i državno rukovodstvo. 2011. smo postavili granicu na Jarinju, i danas smo u situaciji koja je užasno teška za nas. Devet godina smo se borili, i izborili dokumenta koja su problem za Albance, i zato oni neće da ustanove Zajednicu srpskih opština. I niko na Zapadu se ne uzbuđuje oko toga. Kad bismo izašli iz dijaloga mi bismo bili krivi, iako oni jedini ne poštuju ono što je dogovoreno - naglasio je Vučić, i rekao da mi jesmo deo sveta, ali da nećemo podleći pritiscima:

- Oni mene zbog toga napadaju, ali mnogi to ne primećujete. Oni se vode strategijom da vrše pritisak na zemlje kao što je Grčka, da bi mi na kraju prihvatili i članstvo Kosova u NATO. Nastaviće i sa kriminalizacijom moje porodice, što su radili uz podršku nekih naših članova, misleći da će da se ustoliče na vlasti. Mogli ste da čujete u ovoj deklaraciji koju smo usvojili jeste da samostalno donosite odluke. Neće odluke o Srbiji donositi nijedan ambasador i stranac, već samo vi građani Srbije. I ne mogu da vam kažem koliko mi se gade ljudi koji misle da će ih ambasadori dovesti na čelo stranke. Sada vidite kolika je snaga nezavisne Srbije, narod hoće da se naš čovek pita, a ne stranci, ambasadori i tajkuni. Dok smo ovde i dok je SNS Srbija će da donosi odluku - kazao je Vučić.

- Neću da im potpisujem priznanje nezavisnog Kosova - rekao je Vučić, na šta je pozdravljen aplauzom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)