PLANIRALI ATENTAT NA VUČIĆA Vulin izneo u javnost sve detalje: "Bili su sposobni da to sprovedu u delo"

Novosti online

28. 05. 2021. u 11:30 >> 16:16

KOMENTARIŠUĆI na televiziji Pink navode o planiranom atentatu na predsednika Vučića prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ministar Vulin je kazao da će detaljna istraga sve utvrditi, ali da je činjenica da su oni koji su hteli smrt Aleksandra Vučića bili sposobni da to sprovedu u delo.

ПЛАНИРАЛИ АТЕНТАТ НА ВУЧИЋА Вулин изнео у јавност све детаље: Били су способни да то спроведу у дело

Foto: Dragan Milovanović

- Mi smo tada imali operativne informacije da se tako nešto priprema i ja sam zaista bio veoma zabrinut zbog toga, molio sam predsednika da otkaže svoj govor i svoj nastup, on je odbio. Učinili smo, naravno, sve da se ništa ne desi. I znate, predsednik ima običaj da zanemaruje svoju bezbednost. On to tako doživljava. Uvek kaže, nemojte da me opkoljavate, šta će mi telohranitelji, ja hoću u svoj narod. Moj posao je da se ne desi snajperista i da mu se ne desi takvo zlo. Bio sam veoma zabrinut, strepili smo do zadnjeg sekunda. Na svu sreću, sve je bilo u redu. Da li su hteli da likvidiraju predsednika Vučića ili ne, istraga će pokazati, ali ono što mogu da vam kažem bili su sposobni da to učine - poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

- Imali su i naoružanje, ali i ljude koji su to u stanju da urade. Znate, jedan od uhapšenih je profesionalni snajperista. Neki od njih su imali bogato ratno iskustvo. Dakle, ljudi koji to mogu da urade, koji to znaju da urade. Oni  raspolažu neverovatnim sumama novca - kazao je ministar.

Ministar Vulin se tokom razgovora osvrnuo i na odbeglog vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, istakavši da je saradnja sa Interpolom od ključnog značaja za hapšenje ovog kriminalca.

- Na prvom mestu važna je saradnja sa Interpolom. Mi smo izdali poternicu, mi tog čoveka tražimo. Članice Interpola su dužne da ga prepoznaju, da ga uhapse i isporuče Republici Srbiji, jer ga mi tražimo za vrlo ozbiljna krivična dela. Gde se on nalazi, ja u ovom trenutku uopšte ne mogu da se izjašnjavam o tome. Imamo veoma dobra saznanja, pa neka razmišljaju, ali mi nećemo odustati. Dok god je taj čovek na slobodi i predsednik Vučić je veoma ugrožen. Znate, on je vrlo srećno i mirno živeo. On je živeo savršeno. On je bio ugledan građanin Crne Gore, ugostitelj. Gotovo zaštićen od države - kazao je ministar Vulin.

- Nakon što je predsednik Vučić objavio rat mafiji, nakon što smo sproveli njegova naređenja, Zviceru se život potpuno pokvario. Sad je čovek u bekstvu, sav taj novac može da posluži da likvidira nekoga, ali ne može da posluži ni da lepo živi. Uopšte ne sumnjam da je veoma kivan, veoma ljut i da traži osvetu kao što imamo obaveštenja - poručio je ministar.

Ministar je istakao da bi likvidacijom predsednika Vučića, Srbija bila paralizovana, ali i čitav Balkan, da bi se smrću Vučića urušila politička stabilnost, a da nasilje, bezakonje i neizvesnost odgovaraju narko-kartelima.

- Mogu samo da zamislim koliko košta atentat na predsednika Republike Srbije i šta bi Zvicer bio spreman sve da plati da se to i desi. Mojom likvidacijom dobijate par meseci blokade MUP-a, parlament će izabrati drugog ministra unutrašnjih poslova. Treba da prođe par meseci, zakon je tu jasan. Ali, likvidacijom predsednika Republike, vi rušite temeljni stub političke stabilnosti u Srbiji. Srbija odjedanput postaje druga zemlja. To se automatski preliva i na sve ostale zemlje  na Balkanu, jer Srbija je ta koja je ključna za mir na Balkanu. Mir je na Balkanu, zato što je Srbija toliko miroljubiva i trudi se da tako i bude. Likvidacijom predsednika Vučića, vi imate destabilizaciju čitavog Balkana, a u takvom destabilizovanom prostoru, narko- dileri najbolje prolaze. Kriminalne bande najbolje žive u takvim vremenima. Kada nema zakona, kada je sve nesigurno, kada ne znate šta će biti sutra - zaključio je ministar Vulin gostujući na televiziji Pink.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

LAŽ JE SVE ŠTO JE GOVORILA DORA BAKOJANI: Vučić - Dva puta sam prihvatao razgovore sa njom i svaki put su otkazani