STEFANOVIĆ REAGOVAO NA KRITIKE: Očigledno da jačanje vojske Srbije nekome ozbiljno smeta

Novosti online

27. 05. 2021. u 13:10

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović poručio je danas, reagujući na kritike pojedinih političara i analitičara zbog povećanja izdvajanja za vojsku rebalansom budžeta, da je očigledno da snaženje Vojske Srbije nekome ozbiljno smeta.

СТЕФАНОВИЋ РЕАГОВАО НА КРИТИКЕ: Очигледно да јачање војске Србије некоме озбиљно смета

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar je tvrdnje da je država nedomaćinski i nelogično u godini borbe sa korona virusom, umesto u zdravstvo, uvećala ulaganja u resor odbrane za 40 odsto, i to za naoružanje, ocenio kao proizvoljne i zlonamerne.

- Samo za izgradnju kovid bolnica u Batajnici, Kruševcu i Novom Sadu, koje su izgrađene na vojnom zemljištu i uz angažovanje Vojnograđevinske ustanove, kao i za funkcionisanje sistema vojnog zdravstva, od plata vojnih lekara i medicinskog osoblja, lečenja velikog broja ljudi do opremanja vojnomedicinskih ustanova, izdvojeno je više od 7,5 milijardi dinara. Podsećam da vojno zdravstvo daje svoj maksimum u borbi protiv kovid pandemije, ali je preuzelo i deo ogromnog tereta koji nosi civilno zdravstvo i pritom je dostupno svim pacijentima, bez obzira da li su vojni osiguranici ili nisu- rekao je Stefanović.    

 
On je podsetio i da se u ovom povećanju nalazi razdeo za veće plate vojnika, koji zaslužuju sva moguća ulaganja u poboljšanje životnog standarda.        
 
- Kada je vojska bila gola i bosa, onda su kritikovali zašto se ne izdvaja za vojsku i za plate vojnika, zašto nema nove opreme i tehnike, zašto nam se kasarne raspadaju, zašto imamo dva ispravna aviona, a sada kada ulažemo novac glasni su u kritici zašto se daje za vojsku. Zaista sam ponosan što se u ovom povećanju nalazi i razdeo za povećanje plata vojnika, koji su to i te kako zaslužili, ali i za nabavku nove vojne opreme i naoružanja, jer želimo da Vojska Srbije bude najjača u regionu- rekao je ministar.  
 
Stefanović  je zaključio da je očigledno i da postoji matrica zluradih komentara dežurnih kritičara, koji obavezno uslede nakon svakog investiranja ili bilo kog poteza koji doprinosi jačanju naše vojske.
 
On je dodao da je sistem odbrane i zadovoljan i zahvalan državi na povećanju ulaganja navedenim rebalansom budžeta.
 
-To je ogroman novac za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije. Ali nam je istovremeno, kao svim odgovornim građanima Srbije, drago što je država prepoznala prioritet borbe protiv pandemije i što su sredstva koja su izdvojena i za vakcine i za nabavku zdravstvene opreme, kao i za povećanje plata lekarima i medicinskom osoblju svuda u Srbiji, značajno veća. I sramota je što bilo ko pokušava da umanji napore Srbije u borbi protiv kovida19- rekao je Stefanović.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju