ISPUNJAVAMO OBEĆANJE O ISPLATI NOVČANE POMOĆI: Petar Petković u dvodnevnoj poseti Kosmetu

D.Z.

24. 05. 2021. u 17:37

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković, koji boravi u dvodnevnoj poseti KiM, obišao je danas Leposavić i razgovarao sa građanima o isplati jednokratne finansijske pomoći Vlade Republike Srbije, namenjene našem narodu u južnoj pokrajini.

ИСПУЊАВАМО ОБЕЋАЊЕ О ИСПЛАТИ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ: Петар Петковић у дводневној посети Космету

Foto: D.Z.

- Danas je veliki i značajan dan za naš narod na Kosovu i Metohiji kada ispunjavamo veliko obećanje predsednika Aleksandra Vučića i ovde smo da ispratimo prvi dan isplate novčane pomoći Vlade Republike Srbije za naš narod na KiM - izjavio je Petković. On je podsetio da je inicijativa za isplatu jednokratne pomoći potekla od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ponovio da  će svaki čovek dobiti po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, i zaposleni i penzioneri i svako dete, dok će nezaposlenin dobiti po 200 evra pomoći.

- To je pokazatelj koliko država Srbija misli o svom narodu na Kosovu i Metohiji i reč je o dodatnom paketu pomoći za naš narod na KiM. Rebalansom budžeta država je izdvojila najveću pomoć ikada za južnu pokrajinu i to u iznosu od 4 milijade dinara, što za kapitalne projekte, kao što su izgradnja puteva, bolnica, vrtića, što za direktnu finansijsku pomoć. Država će uvek biti tu za svoj narod, da im pomažemo, a vaše je samo da ostanete na svojim vekovnim ognjištima i da se borimo zajedno sa državom za budućnost i za našu decu - poručio je Petković.

Foto: D.Z.

Prilikom obilaska Leposavića, Petković se sastao i sa predsednikom Privremenog organa opštine Leposavić Zoranom Todićem, načelnikom Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavkom Simićem,kao i predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)