Libanac Rafik stao uz vernike u Crnoj Gori: Jaka poruka za Mila Đukanovića sa molebana u Parizu

G. Čvorović

15. 02. 2020. u 22:06

Rafik Abu Fadel se pridružio drugim pravoslavcima na molebanu u francuskoj prestonici

Либанац Рафик стао уз вернике у Црној Гори: Јака порука за Мила Ђукановића са молебана у Паризу

Đuro Ćetković, Rudolf Granije i Rafik Abu Fadel Foto: G. Čvorović

SRBI iz Pariza proslavili su večeras svoju slavu Sretenje u crkvi Sveti Sava u Parizu i istovremeno poslali podršku narodu u Crnoj Gori koji se bori za očuvanje svetinja.

Na moleban presvetoj Bogorodici za postojanost svetih božjih crkava i blagovernog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori koji je održao prota Nikola Škrbić, parohijani su došli sa ikonama.

Pročitajte još: Mirotić u litiji iz LJešanske nahije u znak podrške odbrani svetinja u Crnoj Gori (FOTO)


Istovremeno, sa skupa je poslata i poruka podrške Srbima na Kosovu i Metohiji.

Pravoslavni hrišćanin iz Libana Rafik Abu Fadel poručio je da je ono što radi vlast Mila Đukanovića “jeres i protivno međunarodnom pravu”. On je ujedno u tom smislu preneo pozdrav vernicima iz Crne Gore i od zamenika predsednika skupštine Libana Elija Ferzlija, četvrte u rangu ličnosti u zemlji, čiji je on diplomatski savetnik.Prisutne je pozdravio i kandidat na predstojećim izborima za predsednika opštine 18. pariskog regiona, u kom se nalazi naša crkva, Rudolf Granije.

Đaci srpske dopunske škole su u narodnim nošnjama interpretirali tradicionalne pesme, a predsednik Saveza Srba Francuske Đuro Ćetković je tom prilikom predao i dva računara nastavnicima dopunske škole, s ciljem da na ovaj način još lakše rade na očuvanju srpskog jezika u dijaspori.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije