Protojerej Miodrag Todorović: Te večeri kad su hapsili Joanikija i sveštenike je nekome bila potrebna promocija sile (VIDEO)

V.K.

13. 05. 2020. u 18:58

Moleban u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću

Протојереј Миодраг Тодоровић: Те вечери кад су хапсили Јоаникија и свештенике је некоме била потребна промоција силе (ВИДЕО)
Moleban u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću. Vernici, kao i do sada, poštuju mere Nacionalnog koordinacionog tela o fizičkoj distanci. Kod građana ne jenjava ogorčenje zbog određivanja pritvora do 72 sata episkopu Joanikiju i sedmorici sveštenika.

Protojerej Miodrag Todorović je okupljenim vernicima nakon molebana u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću kazao da je vlast Crkvi koja je na praznik Svetog Vasilija ispoštovala sve medicinske mere vratila tako što je uhapsila vladiku i osam sveštenika.

-To su ljudi koji nemaju nikakvu mrlju u životu. Bilo je neprijatno videti te noći ispred eparhijskog dvora šest vozila sa do zuba naoružanim policajcima kao da su došli da hapse kriminalce. Te večeri je nekome bila potrebna promocija sile. Crkva nikada nije blagosiljala nasilje, silu, već je za nju neprikosnoven čovek kao ličnost, kazao je Todorović.


-Vladika Joanikije se u zindanu u Nikšiću moli i za one koji su ga branili i koji su ga uhapsili. Za one koji su ga uhapsili posebno se moli jer je njima molitva posebno potrebna. Včerašnja molitva bila za je za oslobođenje Joanikija i sveštenika i poželio da Bog sve ljude pogleda s ljubavlju i da u njihova srca useli ljubav.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije