Njegovo Blaženstvo Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije doputovao je večeras u posetu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Pred podgoričkim Sabornim hramom Hristovog Vaskrsenja dočekali su ga sveštenstvo, monaštvo i verni narod.


Nakon doksologije i molebana Presvetoj Bogorodici, Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije i Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije krenuli su ispred sabornog hrama pred nekoliko desetina hiljada vjernika koji učestvuju u večerašnjoj litiji podgoričkim ulicama.
APLAUZ ZA KIJEVSKOG MITROPOLITA

Mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije doputovao je danas u Podgoricu gde prisustvuje molebanu i litiji.

Više desetina hiljada vernika u Podgorici dočekali su večeras mitropolita Onfurija, a kada je stupio ispred hrama, kroz Podgoricu je odjeknuo aplauz.

Mitropolit Onufrije doputovao je iz Amana u pratnji mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi podržao vernike u Crnoj Gori u borbi protiv zakona o slobodi veroispovesti.


POLICAJAC ZVONKO PODRŽAO UČESNIKE LITIJE


Policajac Zvonko M. Radenović poslao je podršku učesnicima litije u Podgorici. Predrag Mitrović čiji je policajac tetak podelio je fotografiju na Fejsbuku na kojoj se vidi kako njih dvojica sa stisnuta tri prsta poslali poruku –Ne damo svetinje!