KRVAVI okršaj u Beranama u kome je Radosava Simonović (44) iz prigradskog naselja Dolac, braneći brata i četiri maloletne kćeri, nožem zadala tri udarca u leđa komšiji Dragomiru Trišiću (22), koga su lekari spasli ušivajući mu pocepano srce, u novoj je fazi istrage. Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, koje je odmah odredilo pritvor Radosavi sumnjičeći je da je počinila ubistvo u pokušaju i nanošenje teških povreda, uslišilo je zahtev branioca, advokata Velibora Markovića i odredilo joj po službenoj dužnosti psihijatrijsko veštačenje. Između ostalog kako bi medicinski eksperti utvrdili da li je kod nje u vreme izvršenja krivičnog dela postojala jaka razdraženost ili uplašenost izazvana napadom i da bi se ocenilo stanje njene uračunljivosti u tom momentu.

- Od početka sam insistirao na tome. Mišljenja sam da je ona postupala u stanju nužne odbrane, jer je svemu prethodio napad trojice muškaraca na njenog rođenog brata, potom i na nju, ali i na njeno troje maloletne dece na pragu porodične kuće - kaže advokat Marković. - Smatram da je njena odbrana kao majke, žene i sestre bila srazmerna istovremenom protivpravnom i neskrivenom napadu. U najgorem slučaju, na njenoj strani postoji prekoračenje nužne odbrane usled jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom.

Pročitajte još - Radoslava je Dragomiru zabila nož u srce zbog poruka koje je slao njenoj ćerki, a onda su lekari izveli čudesan zahvat

Okršaj u dvorištu kuće samohrane majke uzbudio je javnost u Beranama. Prema navodima istrage, Dragomir Trišić je zajedno sa ujakom Radosavom Raičevićem i tečom Jovicom Radevićem došao pred Radosavinu kuću, gde su verbalno vređali jednu od njenih maloletnih kćeri, koju je Trišić uznemiravao na društvenim mrežama. Potom je iz kuće izašao Radosavin brat Vladimir Mijović, ali su ga Trišić, Radević i Raičević oborili na zemlju i počeli da ga tuku, nanoseći mu povrede, koje su konstatovane u lekarskom izveštaju. Kada je Radosava videla da joj tuku brata, izletela je iz kuće i tri puta ubola Trišića u leđa.

TRIŠIĆU ŠAV, SIMONOVIĆEVOJ REŠETKE

POSLE krvavog okršaja svi akteri su uhapšeni osim Trišića koji je završio u bolnici. Brzom dijagnostikom utvrđene su povrede opasne po život, počela je borba lekara koji su posle višesatne drame uspeli da mu zašiju probodeno srce. Nakon brzog oporavka, mladić je izašao iz bolnice. Posle tužilačkog zadržavanja, u pritvoru je ostala samo Radosava.