Po međunarodnim poternicama Crne Gore uhapšeni su J.P. (31) i D.K. (57) obojica iz Nikšića. Kriminalistička policija je, nakon raspisane međunarodne poternice, sa partnerskim službama više zemalja među kojima je i Austrija, sprovodila aktivnosti ciljanog traganja, te prikupila saznanja o više lokacija u državama gde se skrivao J.P.

Pročitajte još:
Novi incident u Crnoj Gori: Uhapšen advokat Srđan Lješković posle verbalnog sukoba sa policajcem van dužnosti

Ovo lice je, po operativnim saznanjima policije, član organizovane kriminalne grupe. J.P. je lišen slobode po poternici NCB Interpol Podgorica 12. janura u Austriji, a potražuje se zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine na koju je osuđen zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog dela teška krađa.

Ovo je saopštila Uprava policije Crne Gore, koja naglašava da je kroz ciljano traganje i međunarodnu policijsku saradnju službenika crnogorske policije i nadležnih službi u Nemačkoj 9. januara uhapšen D.K. On se potražuje po poternici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja preostalog dela kazne zatvora u trajanju od godinu dana na koju je osuđen zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.