Direktor Uprave policije Veselin Veljović i guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić su u sredu potpisali Sporazum o saradnji i razmeni podataka u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Ovaj sporazum je krupan korak u snaženju Uprave policije i Centralne banke Crne Gore na planu prevencije pranja novca i finansiranja terorizma.

-Crna Gora ima efikasan sistem za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma zasnovan na međunarodnim standardima i saradnji nadležnih institucija, a novoformirana organizaciona struktura Uprave policije doprinela je ostvarivanju konkretnijih rezultata u ovoj oblasti istakao je Veljović.

PROČITAJTE JOŠ - POLICIJA CRNE GORE POSLE RUŠENjA ALBANSKIH VIKENDICA: Država ne toleriše divlju gradnju

-Deo nadležnosti Centralne banke Crne Gore je organizaciono i sistemski značajno unapređen, organizaciono unapređenje odnosi se na osnivanje Direkcije za nadzor u oblasti sprečavanja pranja novca i finanisiranja terorizma sa višim nivoom hijerarhije i direktnom vezom sa guvernerom, saopštioje guverner Žugić, koji je naglasio da finansijsko obaveštajna jedinica ima pristup svim podacima o sumnjivim transakcijama koje prolaze kroz crnogorski finansijski sistem, a odgovornom i doslednom primenom ovog Sporazuma će se dodatno unaprediti međuinstitucionalna saradnja i zajedničko delovanje obe institucije.

-Ovim sporazumom šaljemo snažnu poruku javnosti i našim međunarodnim partnerima da u Crnoj Gori ne postoji prostor za pranje novca niti za finansiranje terorizma, istakao je guverner Žugić.