LGBT zajednica: Ukinuti direktne prenose Skupštine

V. K.

12. 09. 2019. u 07:56

ЛГБТ заједница: Укинути директне преносе Скупштине

Foto Novosti

Organizacioni odbor Montenegro prajda najavio je da će zatražiti od nadležnih ukidanje direktnog prenosa zasedanja Skupštine Crne Gore zbog govora mržnje nekih poslanika prema pripadnicima LGBT zajednice

ORGANIZACIONI odbor Montenegro prajda najavio je da će zatražiti od nadležnih ukidanje direktnog prenosa zasedanja Skupštine Crne Gore zbog govora mržnje nekih poslanika prema pripadnicima LGBT zajednice.

- Nažalost, postalo je normalno da se u Skupštini širi govor mržnje prema nama. Potpredsednik Skupštine Genci Nimanbegu, koji je svoju homofobiju pokazao glasanjem protiv Zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola, tokom vanrednog zasedanja Skupštine u avgustu i otvorenog govora mržnje prema nama od strane određenih poslanika, nije našao za skodno da iskoristi Poslovnik i opomene poslanike, a izricao je opomene iz drugih razloga - poručili su iz organizacionog odbora.


PROČITAJTE JOŠ:
Kristina izbodena 200 metara od jezera

Predstavnici LGBT zajednice dodaju da postoji tehnička mogućnost odloženog prenosa i zvučnim signalom pokrivanja izjava koje šire mržnju.

- Tražićemo od nadležne Agencije za elektronske medije (AEM) da reaguje i inicirati zabrane prenosa. I mi plaćamo Javni servis koji prenosi zasedanja Skupštine, mi plaćamo plate poslanicima, a neki od njih su ove godine beskrupulozno počeli da zloupotrebljavaju naša ljudska prava u svojim političkim igrama. To nećemo dozvoliti. Zbog toga je slogan Montenegro prajda: "Ne preko naših leđa" - ističu u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije