Spasovski: Potrebno je suočavanje sa pravdom svakog ko je bio deo afere Reket

Tanjug

utorak, 13. 08. 2019. u 17:13

Спасовски: Потребно је суочавање са правдом сваког ко је био део афере Рекет

Foto Tanjug / Oliver Spasovski

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da je potrebna brza i efikasna istraga
Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da je potrebna brza i efikasna istraga, kao i suočavanje sa pravdom svakog ko je bio deo afere "Reket", prenosi MIA.

Spasovski kaže da je cilj da se poraze kriminalci, jer, kako on navodi, ne postoji drugi način da država napreduje.

"Apsolutno moramo da imamo brzu, efikasnu istragu, suočavanje sa pravdom svakog ko je bio umešan u bilo koji slučaj, čime bismo zadali konačni udarac kriminalu i korupciji i na taj način povratili poverenje građana u institucije", rekao je Spasovski.

PROČITAJTE JOŠ - Gajser: Politička karijera Zaeva je gotova

On je istakao da je sada dobar trenutak da se svi zajedno i energično suprostave svakoj vrsti kriminala.

"MUP i ja lično stojimo na raspolaganju da pomognemo i da preduzmemo sve mere koje će od nas zahtevati Javno tužilaštvo i nadležni sudovi kako bi pravda bila zadovoljena", zaključio je Spasovski.

U slučaju "Reket" koje je pre dve nedelje pokrenulo skopsko tužilaštvo optužen je makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 za iznudu više od milion evra od biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora.

U telefonskim razgovorima između Jovanovskog i Kamčeva, koje je objavio italijanski list "La Veritas" i koji su deo dokaznog materijala u slučaju "Reket", čuje se i glas šefice Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katice Janeve koja se obraća biznismenu rečima "da ne brine i da će se biti ok".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

realist.

13.08.2019. 20:49

Tako je ljudino, trpaj sve u Zatvor po zasluzio i kriminalnu pa bili. I politicka Bagre umesani u Reketu. Narod nema zalelo a oni zongliraju sa parama moguce da su narod e pare.