SLUŽBENICI Centra bezbednosti Pljevlja podneli su osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima više krivičnih prijava zbog nemara i zloupotrebe službenog položaja, krađe goriva i utaje poreza.

Podneta je prijava protiv B. N. (29) iz Pljevalja, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo - nesavestan rad u službi.

Prijavljeni je tokom 2018. i 2019. godine u svojstvu lugara, zaposlenog u Upravi za šume, propuštanjem nadzora na čuvanju šuma,nesavesno postupao. Posledica njegovog nemara je bespravno posečeno 175.898 kubnih metara četinara u rejonu 16 GJ Maočnica u odeljenju broj 2, čime je pričinjena šteta Upravi za šume u iznosu od 12.885 evra - navedeno je iz policije.

Centar bezbednosti Pljevlja nastavio je i aktivnosti u okviru operativnog plana "Evazija" koje se odnose na sprečavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih dela utaje poreza i doprinosa, nedozvoljene trgovine i krijumčarenja. Registrovano je sedam krivičnih dela navođenja na overavanje neistinitog sadržaja.

Osnivači i izvršni direktori firmi "Go&go trejd", "Gis", Rds.com, "Lejdi šuz", Brand&Co, "Bakalnica" i "Termo tim", naveli su službenike Osnovnog suda u Pljevljima, notara iz ovog grada i javnog beležnika iz Užica da overe izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje su ta privredna društva imala prema poveriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi.

Pročitajte još: ŠTETA ZA BUDžET 240.000 EVRA: Policija osumnjičila 23 osobe da su overile isprave sa lažnim podacima kako bi izvršili likvidaciju preduzeća

- Zatim su takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrebili prilikom podnošenja zahteva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači i izvršni direktori pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema budžetu Crne Gore u iznosu od 13.500 evra - navedeno je iz policije.

KRAĐA NAFTE

Policijski službenici, takođe su podneli krivični prijavu protiv L.A. (18) iz Pljevalja, zbog osnovane sumnje da je počinio tešku krađu na štetu firme "Štit prevoz" iz Nikšića.

- Utvrđeno je da je prijavljeni L.A. u noći 18/19.07.2019. godine iz tri kamiona nikšićkih registarskih oznaka nasilno otvarao čepove rezervoara i uz upotrebu creva otuđio ukupno 260 litara nafte čime je pričinio štetu u iznosu od 415 evra - navedeno je iz policije.