U INAT: Gimnazijalcima iz Danilovgrada zabranili da osude NATO zločin, pa su “gađali” policiju (FOTO/VIDEO)

V. K.

23. 03. 2018. u 18:21

Đaci Gimnazije iz Danilovgrada, koji tradicionalno obeležavaju sećanje na početak NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore, po prvi put to neće uraditi u školi, jer su im zabranjene sve aktivnosti

У ИНАТ: Гимназијалцима из Даниловграда забранили да осуде НАТО злочин, па су “гађали” полицију (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Facebook

DANILOVGRAD - Učenici Gimnazije „Petar Prvi Petrović NJegoš“ iz Danilovgrada, koji već nekoliko godina obeležavaju sećanje na 24. mart 1999. kada je počela agresija NATO na Srbiju i Crnu Goru, pojavili su se ispred škole sa majicama na kojima je na ćirilici bilo napisano „Target“, da bi potom razvili transparent na kojem je pisalo „Generacija 99-u inat!“

PROČITAJTE JOŠ: Gimnazijalci iz Danilovgrada: Izbrišu nam sve napisano ćirilicom

Radi se o maturantima koji su rođeni u godini NATO bombardovanja. Vrlo btzo, nakon što su istakli transparent, stigla je policija koja ih je udaljila, dok su im gimnazijalci odgovorili tako što su ih gađali NATO avionima napravljenim od papira.

PROČITAJTE JOŠ: Danilovgrad: Maturante kažnjavaju zbog protesta protiv NATO

Pre 19 godina u agresiji vojne alijanse u danilovgradskoj kasarni poginuo je vojnik Saša Stajić iz Beograda, koji je ujedno i prva žrtva agresije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

* КОМЕНТАР *

23.03.2018. 19:55

Браво децо !!!У животу само добро видели, добро чинили и уз то здравља и среће имали !!!Све најбоље вама и вашим породицама !!!

Gandra

23.03.2018. 21:21

Bravo klinci. Mi matori bi trebali da gledamo i učimo od Vas. Imali bi šta i da vidimo i naučimo.

Dile

24.03.2018. 08:29

Deco draga, vi ste pravi dragulji, vi ste pravi naslednici hrabrih Crnogoraca. Negujte tradiciju jer ona će vam garantovati budućnost vama i vašim porodicama. U kratko svaka vam čast.

Milan1

24.03.2018. 09:43

Ova djeca su potomci velikog Njegoša, a ne Milo i njegovi izdajnici.Draga djeco, ponosni smo sa vama...