Teške optužbe na račun sina predsednika Belorusije: Lukašenko - Ako nađu pare, NEKA IH UZMU!

Novosti Online/ Branko Vlahović

sreda, 01. 07. 2020. u 18:13

Тешке оптужбе на рачун сина председника Белорусије: Лукашенко - Ако нађу паре, НЕКА ИХ УЗМУ!

Foto: EPA

Opozicija u Belorusiji optužila predsednikovog sina Viktora da u Švajcarskoj ima 840 miliona dolara
Od stalnog dopisnika MOSKVA

ŠTO se više bliže predsednički izbori u Belorusiji koji će se održati početkom avgusta predizborna kampanja je prljavija i žešća. Opozicioneri koji zovu predsednika Lukašenka "Saša triprocentni" i zameraju mu što on kontroliše ko koliko ima novca, objavili su informaciju o bogastvu njegovog starijeg sina. Da bude sve uverljivije objavili su i račun iz švajcarske banke, ali se kasnije ispostavilo da je lažan.

- Saopštili su mi da jedan od mojih sinova u Švajcarskoj ima u banci 840 miliona dolara. Pošaljite tamo diplomatskim kanalom poruku - ko hoće može odmah da uzme taj nov

ac - izjavio je Aleksandar Lukašenko.

I predstavnici te banke saopštili su da je dokument koji su objavili opozicioneri u Belorusiji lažan i da Viktor Lukašenko kod njih nema nikakav račun.

U ruskim, ali i drugim inostranim listovima i medijima, najviše se spominje najmlađi Lukašenkov sin Nikolaj, kojeg je otac još kao malog vodio na sastanke sa državnicima tvrdeći da nema kome da ga ostavi kući.

Na nedavno održanoj paradi pobede u Moskvi Lukašenko je doveo sinove Nikolaja, Viktora i Dmitrija. Na svečanoj tribini je uz oca bio najmlađi sin Nikolaj koji će uskoro napuniti 16 godina.Viktor (45) i Dmitrij (40) su Lukašenkovi sinovi iz prvog braka sa Galjinom Rodionovnom, a Nikolaj (16) je iz nevenčanog braka sa Irinom Abeljskom koja je bila lični lekar Lukašenka. Inače, Lukašenko ima sedam unuka. Četvoro dece ima Viktor, a troje Dmitrij.

Viktor je pomoćnik za nacionalnu bezbednost predsednika Belorusije i član Saveta bezbednosti te države.

Najmanje se piše od drugom po redu sinu Lukašenka, Dmitriju koji rukovodi "Predsedničkim sportskim klubom" i bavi se razvojem sporta u Belorusiji. Dmitrij je po obrazovanju pravnik, ali je najviše angažovan nastupima beloruskih sportista na međunarodnoj areni.

KOLjA SA DRŽAVNICIMA

LUKAŠENKOV sin Kolja, kako od milja zovu Nikolaja, uz oca je upoznao mnoge državnike. Lukašenko je Kolju dovodio u Soči gde je upozno Putina, zatim je bio dva puta u Vatikanu kad se Lukašenko sreo sa dvojicom papa. Kolja se upoznao i sa predsednikom Barakom Obamom, kineskim liderom Sijem kao i svojevremeno sa Hugom Čavesom kad je bio na čelu Venecuele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Bledorusija

01.07.2020. 23:24

A zato se on okrece protiv Rusije...i smanjuje energetsku "zavisnost". Trebao sam znati da je ozbiljan kes u pitanju:)