OVO su poslednje REČI pakistanskog pilota: Izgubili smo MOTOR! Nesreću preživelo troje putnika, najmanje 98 mrtvih (VIDEO)

Tanjug

22. 05. 2020. u 19:37

ОВО су последње РЕЧИ пакистанског пилота: Изгубили смо МОТОР! Несрећу преживело троје путника, најмање 98 мртвих (ВИДЕО)
Pilot pakistanskog aviona koji se danas srušio po poletanju u blizini aerodroma u Karačiju prijavio je kontroli leta da ima probleme sa motoroma nekoliko trenutaka pre nego što je uputio poziv za pomoć
Pilot pakistanskog aviona koji se danas srušio po poletanju u blizini aerodroma u Karačiju prijavio je kontroli leta da ima probleme sa motoroma nekoliko trenutaka pre nego što je uputio poziv za pomoć.


Na audio snimku razgovora pilota sa kontrolorom leta na aerodromu u Karačiju čuje se da on govori da je avion "ostao bez motora".


Kako prenosi Indija tudej, kontrolor je zatim zatražio od pilota da potvrdi da li će pokušati da sleti bez opreme za sletanje.


Nekoliko trenutaka kasnije, pilot je uputio poziv za pomoć najvišeg stepena.


Još uvek je nejasno da li je preživeo iko od 98 putnika i članova posade Pakistani Internešenal erlajnsa, koji je leteo iz Lahora za Karači.
Avion se srušio na gusto naseljenu stambenu četvrt poznatu kao Model kolonija u blizini aerodroma u Karačiju.
Neimenovani pakistanski zvaničnici su saopštili da su pad aviona preživele tri osobe i da se za sada ne zna koliko ljudi je povređeno, preneo je AP.
Gradonačelnik Karačija Vasim Aktar prethodno je rekao da su svi putnici i članovi posade poginuli, ali su dva neimenovana zvaničnika civilne avijacije kasnije izjavila da su najmanje dve osobe preživele pad aviona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije